Sastojci:
7 jaja,
140 g šećera u prahu,
140 g mljevenih oraha,
40 g čokolade,
1 i 1/2 žlica krupno mljevene kave,
malo limunova soka i ribane kore,
1 vanilin šećer,
2 žlice krušnih mrvica,
šaka mljevenih oraha,
Nadjev:
250 g malsaca,
220 g šećrera u prahu,
1 vanilin šećer,
2 žumanjka,
2 žlice ruma,
4 žličice jake kave,
Priprema:
Pjenasto miješati žumanjke šećer i vanilin šećer s limunovim sokom i korom, dodati mljevene orahe, ribanu čokoladu, mljevenu kavu, mrvice i na kraju umiješati čvrsti snijeg od bjelanjaka. Tijesto staviti u namašćen kalup za torte i ispeći. Ohlađeno tijesto rezati i nadjevati a nadjevom treba premazati i cijelui tortu sa strane je posipati mljevenim orasima i uklrasiti je.
Priprema nadjeva:
Malsac dobro izmješati sa šećerom i vanilin šećerom postupno dodati žumanjke rum i ohlađenu kavu.
http://dobar-recept.blogspot.com
7 jaja,
140 g šećera u prahu,
140 g mljevenih oraha,
40 g čokolade,
1 i 1/2 žlica krupno mljevene kave,
malo limunova soka i ribane kore,
1 vanilin šećer,
2 žlice krušnih mrvica,
šaka mljevenih oraha,
Nadjev:
250 g malsaca,
220 g šećrera u prahu,
1 vanilin šećer,
2 žumanjka,
2 žlice ruma,
4 žličice jake kave,
Priprema:
Pjenasto miješati žumanjke šećer i vanilin šećer s limunovim sokom i korom, dodati mljevene orahe, ribanu čokoladu, mljevenu kavu, mrvice i na kraju umiješati čvrsti snijeg od bjelanjaka. Tijesto staviti u namašćen kalup za torte i ispeći. Ohlađeno tijesto rezati i nadjevati a nadjevom treba premazati i cijelui tortu sa strane je posipati mljevenim orasima i uklrasiti je.
Priprema nadjeva:
Malsac dobro izmješati sa šećerom i vanilin šećerom postupno dodati žumanjke rum i ohlađenu kavu.
http://dobar-recept.blogspot.com
Primjedbe
Objavi komentar