RUPIČASTI PUDING KOLAČ

Biskvit:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 4 kašike kakao praha
  • 4 kašike čokolade u prahu
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 1 dcl ulja
  • 1,5 dcl mlijeka

Žuta krema:

  • 2 pudinga od vanilije (kod mene od banane)
  • 9 dcl mlijeka
  • 6 kašika šećera
  • 150 gr putera

Smeđa krema:

  • 2 pudinga od čokolade
  • 8 dcl mlijeka
  • 6 kašika šećera
  • 100 gr putera


Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom  dok ne postane pjenasto, potom dodati ulje i mlijeko,  a nakon par minuta miksanja dodati brašno sa praškom za pecivo, a odmah zatim i kakao i čokoladu u prahu. Na kraju lagano umiješati tučeni snijeg od bjelanjaka.
Izliti u nauljen i pobrašnjen lim srednjih dimenzija, poravnati i peći na 180° 20-25 minuta.

Pečen i još vruć biskvit izbušiti ravnomjerno drškom od kuhače.
Pripremiti prvo žutu kremu tako da se u vruć kuhani puding od vanile (banane) umiješa žicom omekšali puter i miješa dok se puter ne otopi. Smjesa treba biti glatka i sjajna. Toplu preliti preko biskvita i poravnati kašikom kako bi smjesa popunila i rupice.
Ostaviti kolač sa strane i pripremiti smeđu kremu na isti način kao i žutu.  Dakle, u kuhani puding od čokolade umiješati žicom omekšali puter i miješati da se puter istopi i sjedini sa pudingom. Preliti toplo preko žute kreme.

Po želji odozgo posuti čokoladnim mrvicama.

Ostaviti da se potpuno ohladi. Ja svoj nisam dovoljno ohladila, zato imam ovako nepravilan rez smeđeg dijela, nestrpljivost je najgora :D

Sjeći na kocke i servirati


http://ljiljanasarajevo.blogspot.ba

Primjedbe