4 belanca
100 g šećera
2 kašike brašna
malo limunovog soka
100 g seckanih lešnika za posipanje
100 g šećera
2 kašike brašna
malo limunovog soka
100 g seckanih lešnika za posipanje
FIL
200 ml slatke pavlake
2 kašike šećera u prahu
2 kašike kisele pavlake
2 kašike šećera u prahu
2 kašike kisele pavlake
PRIPREMA
Umutite belanca u čvrst šaum uz postepeno dodavanje šećera. Na kraju pažljivo umešajte brašno i dodajte kašičicu limunovog soka. Smesu sipajte u pleh (otprilike na 2/3 pleha od rerne) preko papira za pečenje i pospite sitno seckanim lešnicima. Pecite 15-tak minuta u zagrejanoj rerni na 180°C dok kora blago ne porumeni.
Koru od belanaca prebacite na krpu posutu šećerom u prahu i zamotajte rolat. Kada se ohladi, premažite ga filom od slatke pavlake i ponovo zavijte rolat. Ostavite da se dobro rashladi da biste ga lakše isekli.
Za fil umutite slatku pavlaku kao šlag, dodajte šećera po ukusu i na kraju umešajte par kašika kisele pavlake. Možete dodati i malo smrznutog bobičavog voća po želji.
Primjedbe
Objavi komentar