Kada se odlučite praviti mix sitnih kolača za neku feštu, ove Orah kocke su dobar izbor da se nađu među ostalima.Umijesto bijele čokolade možete koristiti i tamnu, a oni koji vole manje slatko samo malo smanjite količinu šećera, ovisi o ukusu. Isto tako umjesto oraha možete koristiti lješnjake ili bademe. Kolač nije zahtjevan, tako da se nemojte uplašiti kuhanja kreme na pari, već krenite hrabro u isprobavanje, čak sa uslikala i gustinu kuhane kreme, tako da vam bude lakše.
SASTOJCI
- BISKVIT:
- 6 bjelanjaka
- 250 gr šećera
- 250 gr mljevenih oraha
- 2 žlice brašna
- FIL:
- 6 žumanjaka
- 2 žlice mlijeka
- 140 gr šećera
- 50 gr bijele čokolade
- 150gr margarina
- GLAZURA:
- 200 gr bijele čokolade
- 6 žlica ulja
BISKVIT SA ORASIMA
1. Bjelanjke izradite tek toliko da očvrsnu, zatim postepeno dodavajte šećer dok ne dobijete čvrstu smijesu.
2. Lagano umješajte orahe i brašno, te sve zajedno sjedinite.
2. Lagano umješajte orahe i brašno, te sve zajedno sjedinite.
3. Tepsiju (moja je 21 X 36 cm) malo pouljite i pobrašnite, ulijte pripremljenu smjesu.
4. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 30 min.
KREMA OD BIJELE ČOKOLADE
1. Žumanke i šećer pjenasto izradite, dodajte mlijeko i stavite na paru da se kuha par minuta dok ne postane gusto.
2. U gotovo, ali još vruće dodajte iskidanu čokoladu i miješajte dok se ne istopi.
3. Ostavite da se ohladi.
2. U gotovo, ali još vruće dodajte iskidanu čokoladu i miješajte dok se ne istopi.
3. Ostavite da se ohladi.
4. U hladno dodajte margarin.
5. Premažite biskvit.
GLAZURA OD BIJELE ČOKOLADE
1. Iskidanu čokoladu i ulje istopite na pari.
2. Ostavite da se malo prohladi, zatim prelijte na kolač.
2. Ostavite da se malo prohladi, zatim prelijte na kolač.
3. Stavite kolač u frižider na hlađenje.
4. Prije rezanja ostavite kolač na sobnoj temperaturi nekih 10-15 min tako da vam čokolada nebi pucala.
4. Prije rezanja ostavite kolač na sobnoj temperaturi nekih 10-15 min tako da vam čokolada nebi pucala.
Primjedbe
Objavi komentar