Sastojci
1 veće pakovanje oblatni
3 dcl. mleka
300 g. šećera
100 g. čokolade za kuvanje
250 g. maslaca ili margarina
300 g. plazma keksa
2 jajeta
Priprema
Mleko i šećer prokuvati, u vrelo dodati maslac i čokoladu i mešati da se istope, dodati i plazma keks i izmešati. Skloniti sa vatre i umešati, jedno po jedno, jaja. Fil ostaviti da se hladi. Mlakim filom filovati svaki list oblatne, naneti po 7 vrhom punih kašika fila na svaki list.
Jedan od prvih recepata pre tridesetak godina gde se prešlo na ovaj način pravljenja fila za oblatne i skoro svi su prestali da kuvaju onaj klasičan fil sa dugotrajnim ukuvavanjem, kondenzovanjem, mleka i šećera. Sa plazma keksom ukus fila je fantastičan. Na istoj stranici kod mene je i naša omiljena i nekada često pravljenja Jafa torta, a i "potpisi" :) dece dok su bili mali, jer moralo se pisati baš na onom listu koji mama gleda, ne vredi čist veliki list pored, ma znate već kako to ide
http://www.maminajela.com
1 veće pakovanje oblatni
3 dcl. mleka
300 g. šećera
100 g. čokolade za kuvanje
250 g. maslaca ili margarina
300 g. plazma keksa
2 jajeta
Priprema
Mleko i šećer prokuvati, u vrelo dodati maslac i čokoladu i mešati da se istope, dodati i plazma keks i izmešati. Skloniti sa vatre i umešati, jedno po jedno, jaja. Fil ostaviti da se hladi. Mlakim filom filovati svaki list oblatne, naneti po 7 vrhom punih kašika fila na svaki list.
Jedan od prvih recepata pre tridesetak godina gde se prešlo na ovaj način pravljenja fila za oblatne i skoro svi su prestali da kuvaju onaj klasičan fil sa dugotrajnim ukuvavanjem, kondenzovanjem, mleka i šećera. Sa plazma keksom ukus fila je fantastičan. Na istoj stranici kod mene je i naša omiljena i nekada često pravljenja Jafa torta, a i "potpisi" :) dece dok su bili mali, jer moralo se pisati baš na onom listu koji mama gleda, ne vredi čist veliki list pored, ma znate već kako to ide
http://www.maminajela.com
Primjedbe
Objavi komentar