- BISKVIT:
- 4 bjelanjka
- 6 žlica šećera
- 80 ml ulja
- 80 ml mlake vode
- 8 žlica brašna
- ½ praška za pecivo
- 1 žlica kakaa
- 4 žlice sjeckanih oraha
- 4 žumanjka
- 160 ml čokoladnog mlijeka
- FIL OD MALINA:
- 500 gr malina
- 6 žlica šećera
- 1,5 puding od vanilije
- 120 ml vode
- 1 ½ vrećica želatine
- KREMA OD VANILIJE:
- 1200 ml mlijeka
- 10 žlica šećera
- 3 pudinga od vanilije
- 4 žlice gustina
- 150 gr margarina
- 1 vanilin šećer
- GLAZURA:
- 150 gr čokolade za kuhanje
- 120 gr margarina
PRIPREMA BISKVITA SA ORASIMA
1. Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg.
2. Žumanjke pjenasto izradite sa šećerom.
3. U žumanjke dodajte ulje, mlaku vodu, brašno koje ste prethodno izmješali sa praškom za pecivo i kakaom.
4. Umiješajte sjeckane orahe.
5. Na kraju dodajte bjelanjke i sve kuhačom sjedinite.
2. Žumanjke pjenasto izradite sa šećerom.
3. U žumanjke dodajte ulje, mlaku vodu, brašno koje ste prethodno izmješali sa praškom za pecivo i kakaom.
4. Umiješajte sjeckane orahe.
5. Na kraju dodajte bjelanjke i sve kuhačom sjedinite.
6. Malo nauljite tepsiju i lagano pobrašnite dno, ali nemojte bočne stranice, jer će vam se prilikom pečenja bočne stranice malo povući, meni se to dogodilo, jer nisam obratila pažnju na to. Izlijte smjesu, dimenzije koje sam ja koristila su 33 x 34 cm.
7. Pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
8. Pečeni biskvit preliti sa čokoladnim mlijekom.
FIL OD MALINA
1. Želatinu preliti sa 7 žlica vode i ostaviti da nabubri.
2. U posudu s malinama dodati šećer i 160 ml vode, ostaviti da prokuha.
3. Posebno izmješajte puding sa 120 ml vode i umiješajte u maline, kuhajte dok ne postane gusto.
4. Kada skinete sa vatre dodajte nabubrelu želatinu, koju miješate sve dok se ne rastopi.
2. U posudu s malinama dodati šećer i 160 ml vode, ostaviti da prokuha.
3. Posebno izmješajte puding sa 120 ml vode i umiješajte u maline, kuhajte dok ne postane gusto.
4. Kada skinete sa vatre dodajte nabubrelu želatinu, koju miješate sve dok se ne rastopi.
5. Fil od malina prelijte po biskvitu i ostavite da se ohladi.
KREMA OD VANILIJE
1. Stavite 1 l mlijeka da se kuha.
2. Pomiješajte sa strane pjenjačom puding, šećer, vanilin šećer, gustin i ostatak mlijeka.
3. Ukuhajte u uzavrelo mlijeko i nastavite kuhati dok ne postane gusto.
4. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.
5. Izradite margarin i umiješajte sa ohlađenim filom.
2. Pomiješajte sa strane pjenjačom puding, šećer, vanilin šećer, gustin i ostatak mlijeka.
3. Ukuhajte u uzavrelo mlijeko i nastavite kuhati dok ne postane gusto.
4. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.
5. Izradite margarin i umiješajte sa ohlađenim filom.
KEKS SA ČOKOLADOM
1. Ukoliko nemate keks “Zlatni pek” koji već ima čokoladu na jednoj polovici, možete to učiniti sa petitom i čokoladom.
2. Čokoladu za kuhanje izlomljenu rastopite na pari sa uljem.
3. Jednu stranu petit keksa umačite u mlijeko.
4. Ostavite da se čokolada stegne prije slaganja na kolač.
2. Čokoladu za kuhanje izlomljenu rastopite na pari sa uljem.
3. Jednu stranu petit keksa umačite u mlijeko.
4. Ostavite da se čokolada stegne prije slaganja na kolač.
ČOKOLADNA GLAZURA
1. Rastopite na pari izlomljenu čokoladu za kuhanje sa margarinom.
2. Još toplo prelijte preko kolača.
2. Još toplo prelijte preko kolača.
KAKO SLOŽITI NEBESKE KOCKE
1. Na biskvit ste već sipali fil od maline i ostavili da se ohladi.
2. Sa pola žutog fila premažite fil od malina.
3. Složite keks sa čokoladom, tako da čokolada bude okrenuta prema gore, ali dok slažete umačite keks u mlako mlijeko.
4. Premažite ostatak žutog fila.
5. Prelijte čokoladnom glazurom.
2. Sa pola žutog fila premažite fil od malina.
3. Složite keks sa čokoladom, tako da čokolada bude okrenuta prema gore, ali dok slažete umačite keks u mlako mlijeko.
4. Premažite ostatak žutog fila.
5. Prelijte čokoladnom glazurom.
Primjedbe
Objavi komentar