KOLIBRI TORTA

Sastojci
400 g. brasna 
400 g. smedjeg secera
1 kasikica cimeta
3 jaja
3 dcl. ulja
200 g. konzerviranog ananasa
100 g. oraha 
2 zrelije banane
1 prasak za pecivo

fil
600 g. krem sira tipa Philadelphia
200 g. maslaca
300 g. secera u prahu

Izmesati brasno, secer i cimet. Dodati jaja koja su umucena viljuskom, ulje i ananas samleven u blenderu. Dobro izmesati sve sastojke a zatim dodati mlevene orahe i izgnjecene banane.
Smesu podeliti na tri dela i peći odvojeno tri kore. 
Peci na papiru za pecenje u kalupu zeljene velicine (moj je bio 26 cm precnik), na 180 stepeni oko 20 minuta.

Za fil, izmiksati krem sir, omeksali maslac i secer u prahu. Ostaviti u frizider da se malo stegne i filovati ohladjene

piskote.
Fila ima dovoljno i za nanosenje na vrh i okolo. Tortu ukrasiti po zelji, a koliko sam videla, obicno je ukrasavaju mlevenim orasima.



Piskote kod ove torte su socne, odlicnog ukusa, kao da su i same neka krema. Idealna su kombinacija sa slatko-kiselkasti, filom.


http://www.maminajela.com

Primjedbe