KOLAČ SA VIŠNJAMA I GRIZOM

SASTOJCI
  • FIL OD VIŠANJA:
  • 500 gr očišćenih višanja
  • 600 ml vode
  • 150 gr griza
  • 180 gr šećera
  • ŽUTI FIL:
  • 2 pudinga od vanilije
  • 3 žlice šećera
  • 750 ml mlijeka
  • 2 vanilin šećera
  • 250 gr margarina
  • 200 gr šećera u prahu
  • oko 150 gr petit keksa za podlogu
  • 2 šlaga iz vrećice

FIL OD VIŠANJA I GRIZA

1. Vodu staviti da prokuha.
2. Dodati griz i nastaviti kuhati.
3. Na kraju dodati višnje i šećer, ostaviti još malo da kuha 1-2 minute, zatim skinuti s vatre.
4. U tepsiju (dimenzija 23 x 32 cm) složiti na dno petit keks.
5. Kada sklonite višnje s vatre odmah možete preliti preko keksa.
6. Ostavite da se ohladi.

ŽUTA PUDING KREMA

1. Skuhajte pudinge sa šećerom i vanilin šećerom.
2. Ostavite da se ohladi.
3. Margarin sobne temperature pjenasto izradite sa šećerom u prahu.
4. Sjedinite margarin i puding, te dobro izradite.
5. Rasporedite kremu preko fila od višanja.
6. Premažite sa šlagom koji ste prethodno izradili.
7. Ostavite u frižideru da prenoći.

Primjedbe