SASTOJCI:
Za tijesto:
250 g brašna
1 jaje
100 g margarina
100 g šećera
Za I fil:
1 kg krušaka
100 ml vode
100 g šećera
Za II fil:
350 g malina
250 g šećera
200 ml šlaga
Za ukrašavanje:
čokolada
orasi
Za tijesto:
250 g brašna
1 jaje
100 g margarina
100 g šećera
Za I fil:
1 kg krušaka
100 ml vode
100 g šećera
Za II fil:
350 g malina
250 g šećera
200 ml šlaga
Za ukrašavanje:
čokolada
orasi
PRIPREMA:
1. Brašno, šećer, jaje i margarin izmiješati rukom.
2. Oklagijom razvući koru i staviti je u okrugli kalup premazan margarinom.
3. Peći 15 minuta na 180°C.
4. Kruške oguliti, isjeći i odstraniti sjemenke.
5. Kuhati ih u pošećerenoj vodi dok ne omekšaju.
6. Kruške zatim staviti preko kore i peći još 15 minuta na 180°C.
7. U vodi u kojoj su se kuhale kruške skuhati puding od vanilije.
8. Maline i šećer pomiješati i ostaviti da odstoje 2h na sobnoj temperaturi.
9. Skuhati maline i dodati im razmućeni gustin.
10. Umutiti šlag, te ga prepoloviti. U prvi dio dodati puding od vanilije i preliti preko zapečenih krušaka.
11. U drugi dio šlaga dodati maline i preliti preko prvog fila.
12. Ukrasiti po želji rendanom čokoladom i orasima.
1. Brašno, šećer, jaje i margarin izmiješati rukom.
2. Oklagijom razvući koru i staviti je u okrugli kalup premazan margarinom.
3. Peći 15 minuta na 180°C.
4. Kruške oguliti, isjeći i odstraniti sjemenke.
5. Kuhati ih u pošećerenoj vodi dok ne omekšaju.
6. Kruške zatim staviti preko kore i peći još 15 minuta na 180°C.
7. U vodi u kojoj su se kuhale kruške skuhati puding od vanilije.
8. Maline i šećer pomiješati i ostaviti da odstoje 2h na sobnoj temperaturi.
9. Skuhati maline i dodati im razmućeni gustin.
10. Umutiti šlag, te ga prepoloviti. U prvi dio dodati puding od vanilije i preliti preko zapečenih krušaka.
11. U drugi dio šlaga dodati maline i preliti preko prvog fila.
12. Ukrasiti po želji rendanom čokoladom i orasima.
Izvor: Pošalji recept
Primjedbe
Objavi komentar