Sastojci:
Tijesto:
- 3 jaja
- 180 g šećera
- 3 dl mlijeka
- 2 dl ulja
- 300 g brašna
- 1 praška za pecivo
Nadjev:
- 1 kg oguljenih jabuka
- 1 l vode
- 2 pudinga od vanilije
- 2 vanilin šećeara
- 6-7 kašika šećera
- 4 dl slatkog vrhnja
Priprema:
Tijesto:
Pjenasto izmiješati 3 žumanjka i 180 g šećera. Dodati polako 2 dl ulja, 3 dl mlijeka, 300 g brašna, prašak za pecivo i na kraju snijeg od 3 bjelanjka.
Pažljivo izmiješati, staviti u namazan lim za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici na 170 °C oko 30 minuta.
Nadjev:
Jabuke oguliti i izrezati na kriške, te ih kuhatu u 1 l vode oko 15 minuta (paziti da jabuke ostanu cijele, da se ne raspadnu prilikom kuhanja ).
Izvaditi jabuke iz vode i složiti ih na ohlađen biskvit i posuti ih sa vanilin šećerom, a u preostaloj vodi skuhati 2 pudinga od vanilije sa šećarom.
Vruć puding preliti preko jabuka.
Na kraju umutiti 4 dl slatkog vrhnja i premazati kolač.
Izvor: ruzmarin82/coolinarika.com- http://recepti2.blogspot.ba
Primjedbe
Objavi komentar