Sastojci:
Biskvit:
Biskvit:
- 6 bjelanjaka,
- 10 dag šećera,
- 10 dag kokosa,
- 1 žlica brašna,
- 1 žlica octa
- 6 žutanjka,
- 10 dag šećera,
- 20 dag margarina,
- 30 dag čokolade s rižom,
- 400 ml slatkog vrhnja
- Priprema:
Pripremamo biskvit na način da istučemo bjelanjke sa šećerom. Dodajemo kokos, brašno, ocat i lagano izmiješamo mikserom.
Smjesu ulijemo u tepsiju obloženu pek papirom i pečemo na 180 °C 15-tak minuta.
Žutanjke sa šećerom miksamo na pari. Kad se dovoljno zgusne dodajemo margarin i miješamo mikserom. Na kraju u kremu ulijemo čokoladu s rižom koju smo prethodno otopili i dobro promiješamo.
Pošto je to 30 dag čokolade uzmite duboku posudu i čokoladu kidajte prstima na što sitnije komade – ona se neće otopiti da bude tekuća nego će omekšati jer je s rižom.
Na ohlađeni biskvit mažemo kremu, a na kremu šlag.
Izvor: coolinarika.com - http://www.volimkuhati.com
Primjedbe
Objavi komentar