Tijesto:
Bjelanjke sa secerom istuci u cvrst snijeg, lagano umijesati orahe pomijesane s mrvicama i brasnom, te limunovu koricu. Peci u namastenom i mrvicama posutom limu velicine 40x 20 cm oko 30 minuta na 180 °C.
Krema:
Zumanjke, secer, brasno, sok i koricu od narance izmijesati i kuhati na pari. Ohladiti i dodati pjenasto izraden margarin. Kremom premazati peceni kolac. Tucenim slatkim vrhnjem ukrasiti gornju povrsinu kolaca.
http://dobar-recept.blogspot.ba
- 4 bjelanjka
- 15 dag šećera
- 20 dag oraha
- 2 žlice mrvica
- 112 žlice ostrog brašna
- korica limuna
Bjelanjke sa secerom istuci u cvrst snijeg, lagano umijesati orahe pomijesane s mrvicama i brasnom, te limunovu koricu. Peci u namastenom i mrvicama posutom limu velicine 40x 20 cm oko 30 minuta na 180 °C.
Krema:
- 4 zumanjka
- 15 dag šećera
- sok i korica od 1 narance
- 1 žlica oštrog brašna
- 20 dag margarina
- 2 dl slatkog vrhnja
Zumanjke, secer, brasno, sok i koricu od narance izmijesati i kuhati na pari. Ohladiti i dodati pjenasto izraden margarin. Kremom premazati peceni kolac. Tucenim slatkim vrhnjem ukrasiti gornju povrsinu kolaca.
http://dobar-recept.blogspot.ba
Primjedbe
Objavi komentar