Sastojci:
5 jaja,
5 žlica šećera u prahu,
2 žlice mlake vode,
2 žlice ulja,
5 žlica poluoštrog brašna,
1 prašak za pecivo,
pikantna marmelada,
1 čaša voća iz kompota ( marelica ili mandarina)
Nadjev:
0,4 L mlijekam,
4 žlice poluoštrog brašna,
200 g maslaca,
200 g šećera u prahu,
1 žlica ruma,
Želatina:
0,5 L soka od kompota,
2 paketića prozirne želatine za torte ,
Šećer,
Priprema:
Pjenasto miješati žumanjke i šećer postupno i uz stalno miješanje dodati vodu i sve opet dobro promiješati. Na kraju dodati brašno s praškom za pecivo i čvrsti snijeg od bjelanjaka. Tije sto raširit u namašćenom i oštrim brašnom posutim dubokom limu i ispeći. Ohlađeni kolač odmah u limu namazait pikantnom marmeladom, preko nje nanijeti nadjev i složiti voće. Cijeli kolač preliti dijelom mlake želaitne i postupno dadti ostatak. Kolač ostaiti da se stvrdne i nakon toga poslužiti.
Priprema nadjeva:
U mlako mlijeko sipati brašno i uz neprekidno miješanje skuhati gustu masu.Otopiti maslac i šećer u prahu te uliti u ohlađenu gustu masu, a zatim dodati kap po kap ruma.
Priprema želatine:
Sok od voća dopunit vodom ili sirupom i napraviti želatinu po uputama na pakiranju. Čim se smjesa na krajevima počne stvrdnjavati treba je postupno žlicom nanijeti nakolač.
http://dobar-recept.blogspot.com
5 jaja,
5 žlica šećera u prahu,
2 žlice mlake vode,
2 žlice ulja,
5 žlica poluoštrog brašna,
1 prašak za pecivo,
pikantna marmelada,
1 čaša voća iz kompota ( marelica ili mandarina)
Nadjev:
0,4 L mlijekam,
4 žlice poluoštrog brašna,
200 g maslaca,
200 g šećera u prahu,
1 žlica ruma,
Želatina:
0,5 L soka od kompota,
2 paketića prozirne želatine za torte ,
Šećer,
Priprema:
Pjenasto miješati žumanjke i šećer postupno i uz stalno miješanje dodati vodu i sve opet dobro promiješati. Na kraju dodati brašno s praškom za pecivo i čvrsti snijeg od bjelanjaka. Tije sto raširit u namašćenom i oštrim brašnom posutim dubokom limu i ispeći. Ohlađeni kolač odmah u limu namazait pikantnom marmeladom, preko nje nanijeti nadjev i složiti voće. Cijeli kolač preliti dijelom mlake želaitne i postupno dadti ostatak. Kolač ostaiti da se stvrdne i nakon toga poslužiti.
Priprema nadjeva:
U mlako mlijeko sipati brašno i uz neprekidno miješanje skuhati gustu masu.Otopiti maslac i šećer u prahu te uliti u ohlađenu gustu masu, a zatim dodati kap po kap ruma.
Priprema želatine:
Sok od voća dopunit vodom ili sirupom i napraviti želatinu po uputama na pakiranju. Čim se smjesa na krajevima počne stvrdnjavati treba je postupno žlicom nanijeti nakolač.
http://dobar-recept.blogspot.com
Primjedbe
Objavi komentar