- KORE:
- 2 jaja
- 150 gr šećera
- 80 gr masti
- 5 žlica mlijeka
- 300 gr brašna
- ½ praška za pecivo
- 3 žlice kakaoa
- KREMA:
- 1 ½ mlijeka
- 6 žlica šećera
- 3 žlice brašna
- 3 pudinga od vanilije
- 250 gr margarina
- OSTALO:
- oko 500 gr petit keksa
- ČOKOLADNA GLAZURA:
- 200 gr čokolade za kuhanje
- 6 žlica ulja
PRIPREMA KORA SA KAKAOM
1. Cijela jaja izradite sa šećerom da bude pjenasto.
2. Dodajte mlijeko i rastopljenu mast (može biti na sobnoj temperaturi ili u mikrovalnoj, ali da je rashlađena), kratko izradite mikserom.
3. Brašno pomješajte sa praškom za pecivo i kakaom, te dodajte u pripremljenu smjesu. Sve zajedno izradite mikserom.
2. Dodajte mlijeko i rastopljenu mast (može biti na sobnoj temperaturi ili u mikrovalnoj, ali da je rashlađena), kratko izradite mikserom.
3. Brašno pomješajte sa praškom za pecivo i kakaom, te dodajte u pripremljenu smjesu. Sve zajedno izradite mikserom.
4. Smjesu podjelite na tri jednaka dijela.
5. Najlakše ćete svaku koru razvaljati tako što tijesto postavite na masni papir, gore prozirna folija i valjate što tanje.
5. Najlakše ćete svaku koru razvaljati tako što tijesto postavite na masni papir, gore prozirna folija i valjate što tanje.
6. Svaku koru pecite na izvrnutoj tepsiji (na masnom papiru) u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 5-7 min, pripazite da ne izgore, brzo su gotove.
7. Ostavite ih da se ohlade.
PRIPREMA KREME OD VANILIJE
1. Dio mlijeka pomješajte sa brašnom, pudingom i šećerom, a ostatak stavite kuhati.
2. U uzavrelo mlijeko dodajte pripremljene sastojke i kuhajte dok ne postane gusto.
3. Kuhanu kremu prekrijte alu folijom i ostavite da se ohladi.
4. U hladno dodajte margarin sobne temperature i zajedno izradite.
2. U uzavrelo mlijeko dodajte pripremljene sastojke i kuhajte dok ne postane gusto.
3. Kuhanu kremu prekrijte alu folijom i ostavite da se ohladi.
4. U hladno dodajte margarin sobne temperature i zajedno izradite.
JANG KOCKE KORAK PO KORAK
1. Kora – krema – keks – krema
2. Kora – krema – keks – krema
3. Kora – čokoladna glazura
4. Kolač ostavite u frižideru da prenoći i tako da omekani
5. Prije rezanja neka odstoji na sobnoj temperaturi nekih 15 min, tako da se čokolada reže bez pucanja.
2. Kora – krema – keks – krema
3. Kora – čokoladna glazura
4. Kolač ostavite u frižideru da prenoći i tako da omekani
5. Prije rezanja neka odstoji na sobnoj temperaturi nekih 15 min, tako da se čokolada reže bez pucanja.
Za čokoladnu glazuru istopite čokoladu i ulje na pari, malo prohladite da se ne razljeva na sve strane i tada rasporedite po kolaču.
Ovdje sam čokoladnu glazuru prošarala sa bijelom čokoladom, tako da može sa ili bez toga.
Ukoliko vam koja kora i pukne, nikakav problem samo spojite i neće se primjetiti prilikom rezanja.
Kekse nije potrebno predhodno namakati.
Primjedbe
Objavi komentar