- 1/2 kg lisnatog testa (ja sam kupila)
- 1,1/2l mleka
- 10 kasika secera
- 250 gr putera
- 4 dl slatke pavlake za slag
- 240 gr pudinga sa ukusom slatke pavlake, vanile
- 350 gr visanja (kompot, sveze ili iz hladnjaka)
- 50-100 secera, zavisi od ukusa, prvo probajte
- 40 gr gustina, skroba, (opet zavisi od soka koji puste visnje)
- Slag
- 250 ml Mlecne slatke pavlake za slag
- 150 gr slaga u prahu
Priprema
- 1.U 1/2 l mleka razmutiti puding, dodati 3 kašike šećera. Preostali litar mleka staviti na vatru sa preostalih 7 kasika secera da zakuva, dodati puding i energicno mesati da nema grudvica. Kada se blago prohladi dodati 100 gr maslaca. Kada se potpuno ohladi izmutiti preostali maslac i kašiku po kašiku dodavati u puding. Na kraju kada je fino umuceno dodavati pavlaku za slag i mutiti mikserom. Ja nisam prvo umutila pavlaku vec sam sipala direktno u fil i mutila. Fil na kraju treba da bude lepo cvrst, a kasnije kada odstoji jos vise ce se stegnuti.
- 2.Lisnato testo koje ja kupujem, a verujem i vecina vas ima dve ploce. Razviti plocu po plocu na dimenzije 30*35 cm i peci na 220 C na prevrnutom plehu. Kada ih razvijem ja ih nozem izbockam da se ne bi previse nadula i skupila.
- 3.Fil od visanja. Nista strasno, ukuvati visnje sa secerom i u 1 dl vode razmutiti gustin i uliti u visnje, promesati i ostaviti da se prohladi, ali ne skroz ohladi.
- 4.Mlecnu slatku pavlaku pazljivo umutiti, tj. paziti da se ne premuti pa da se pretvori u maslac. Slag umutiti po uputstvu sa kesice i varjacom spojiti sa slatkom pavlakom.
- 5.Filovanje: Kora, veca polovina fila od pudinga, mlak fil od visanja, druga polovina fila, slag, i drugu koru koju izmrvite medj prste i obilno pospete po krempiti.
- 6.Dobro rashladiti i uzivati!
Primjedbe
Objavi komentar