Mene su ove bombice oduseeevile, preeeukusne, lagane za pravljenje i vrrrlo neobicnog sastava :). Probajte, necete se pokajati, garantujem :)
Sastojci
2 pakovanja pudinga od cokolade (u prahu)
1 zumance
2 supene kasike ruma
2 supene kasike vode
50 gr secera u prahu
50 gr putera ili margarina
kokos, mleveni lesnici, mleveni orasi...
Priprema
Zicom, pomesati secer u prahu sa zumancetom, rumom i vodom. Tu smesu skuvajte na pari, kada vidite da ostaje trag u serpici, gotovo je. Odmah, u vruce, dodajte puter ili margarin i puding U PRAHU (znaci, ne treba kuvati puding). Dobro promesati zicom sastojke, bice dosta lepljivo, ali tako i treba..ostavite u frizider na sat, sat i po. Oblikovati bombice (jako se lepo rukom oblikuju, tu necete imati nikakvih problema). Mozete ih uvaljati u kokos, mislim da bi bile lepse da sam ih uvaljala u mlevene lesnike, ali nisam ih imala, i ovako su vise nego ukusne.
NAPOMENE:
Povremen proverite gustinu smese, dok se hladi, meni je trebalo sat i 15-20 minuta, da mogu sasvim lepo da oblikujem bombice. Jos jednom..puding se dodaje u prahu, ja bih preporucila Dolcelin, cokolada premium, jer je savrsenog ukusa. Bombice cak i ne morate drzati u frizideru, ne mogu vam opisati taj ukus..kao najlepse trufles. Sledeci put cu probati sa vanil pudingom i uvaljati u pistace :)! E, da..od ove mere se malo bombica dobije, ja sam napravila 21 malu kuglicu, znaci..obavezno duplirajte sastojke, jer cete biti odusevljeni :).
http://receptii-i-ideje.blogspot.ba
Sastojci
2 pakovanja pudinga od cokolade (u prahu)
1 zumance
2 supene kasike ruma
2 supene kasike vode
50 gr secera u prahu
50 gr putera ili margarina
kokos, mleveni lesnici, mleveni orasi...
Priprema
Zicom, pomesati secer u prahu sa zumancetom, rumom i vodom. Tu smesu skuvajte na pari, kada vidite da ostaje trag u serpici, gotovo je. Odmah, u vruce, dodajte puter ili margarin i puding U PRAHU (znaci, ne treba kuvati puding). Dobro promesati zicom sastojke, bice dosta lepljivo, ali tako i treba..ostavite u frizider na sat, sat i po. Oblikovati bombice (jako se lepo rukom oblikuju, tu necete imati nikakvih problema). Mozete ih uvaljati u kokos, mislim da bi bile lepse da sam ih uvaljala u mlevene lesnike, ali nisam ih imala, i ovako su vise nego ukusne.
NAPOMENE:
Povremen proverite gustinu smese, dok se hladi, meni je trebalo sat i 15-20 minuta, da mogu sasvim lepo da oblikujem bombice. Jos jednom..puding se dodaje u prahu, ja bih preporucila Dolcelin, cokolada premium, jer je savrsenog ukusa. Bombice cak i ne morate drzati u frizideru, ne mogu vam opisati taj ukus..kao najlepse trufles. Sledeci put cu probati sa vanil pudingom i uvaljati u pistace :)! E, da..od ove mere se malo bombica dobije, ja sam napravila 21 malu kuglicu, znaci..obavezno duplirajte sastojke, jer cete biti odusevljeni :).
http://receptii-i-ideje.blogspot.ba
Primjedbe
Objavi komentar