- 4 jaja
- 5 kasika secera
- 4 kasike brasna
- rendana kora od narandze
Umutiti jaja sa secerom, dodati brasno i rendanu koru od narandze.
Koru peci u kalupu br.26 na 2oo stepeni 2o minuta.
Druga tamna kora:
- 5 jaja
- 6 kasika secera
- 12 kasika mljevenih oraha
- stangla rendane cokolade
- jedna kasika brasna
- rendana kora od narandze
Umutiti jaja sa secerom, dodati orahe, cokoladu, brasno i koru od narandze.
Koru peci u kalupu br.26 na 2oo stepeni 2o minuta.
Treca bijela kora:
- 6 bjelanjaka
- 6 kasika secera
- 6 kasika mljevenih badema
- 1 kasika ulja
- 3 kasike brasna
Umutiti bjelanjke, dodati secer kasiku po kasiku, dodati bademe, ulje i brasno.
Koru peci u kalupu br.26 na 2oo stepeni 2o minuta.
Sve tri kore kad se ohlade preliti sa sokom od dvije narandze (znaci za sve tri kore sok od samo dvije narandze).
Fil:
- 6 zumanjaka
- 1o kasika secera
- 3 kasike brasna
- 1/2 l mlijeka
Umutiti zumanjke sa secerom, dodati brasno i malo mlijeka, a ostalo mlijeko staviti da kuha i skuhati kremu kao puding.
Ostaviti je da se potpuno ohladi.
250 grama maslaca ili margarina umutiti sa 3 vanilin secera i 7 kasika secera u prahu.
Umuceni maslac sastaviti sa skuhanom i ohladjenom kremom.
Filovati tortu tako da prvo stavite zutu koru, fil, smedju koru, fil, bijelu koru, fil, tortu premazite filom i ukrasite po sopstvenoj zelji.
TORTA LJUBLJANA-EMONA…Torta koju preporucujem od ♥
Primjedbe
Objavi komentar