EMONA TORTA

Sastojci i priprema prve zute kore:
  • 4 jaja
  • 5 kasika secera
  • 4 kasike brasna
  • rendana kora od narandze
Umutiti jaja sa secerom, dodati brasno i rendanu koru od narandze.
Koru peci u kalupu br.26 na 2oo stepeni 2o minuta.
Druga tamna kora:
  • 5 jaja
  • 6 kasika secera
  • 12 kasika mljevenih oraha
  • stangla rendane cokolade
  • jedna kasika brasna
  • rendana kora od narandze
Umutiti jaja sa secerom, dodati orahe, cokoladu, brasno i koru od narandze.
Koru peci u kalupu br.26 na 2oo stepeni 2o minuta.
Treca bijela kora:
  • 6 bjelanjaka
  • 6 kasika secera
  • 6 kasika mljevenih badema
  • 1 kasika ulja
  • 3 kasike brasna
Umutiti bjelanjke, dodati secer kasiku po kasiku, dodati bademe, ulje i brasno.
Koru peci u kalupu br.26 na 2oo stepeni 2o minuta.
Sve tri kore kad se ohlade preliti sa sokom od dvije narandze (znaci za sve tri kore sok od samo dvije narandze).
Fil:
  • 6 zumanjaka
  • 1o kasika secera
  • 3 kasike brasna
  • 1/2 l mlijeka
Umutiti zumanjke sa secerom, dodati brasno i malo mlijeka, a ostalo mlijeko staviti da kuha i skuhati kremu kao puding.
Ostaviti je da se potpuno ohladi.
250 grama maslaca ili margarina umutiti sa 3 vanilin secera i 7 kasika secera u prahu.
Umuceni maslac sastaviti sa skuhanom i ohladjenom kremom.
Filovati tortu tako da prvo stavite zutu koru, fil, smedju koru, fil, bijelu koru, fil, tortu premazite filom i ukrasite po sopstvenoj zelji.
TORTA LJUBLJANA-EMONA…Torta koju preporucujem od ♥

Primjedbe