ČOKOLADNI KOLAČ S KREM SIROM

Sastojci:

Za koru
– 2 kašike eurokrema
– 2 jajeta
– 180 g oštrog brašna
– 100 g žutog šećera
– 2 kašike kakaoa
– 150 g putera
– 100 g seckanih lešnika
Za fil
– 250 g krem sira
– 3 kašike eurokrema
– 1 kašika kakaoa
– 2 kašike žutog šećera
– 2 jajeta
Za dekoraciju
– 200 g šećera
– 100 g lešnika

Priprema:

Kora:
1. Puter otopiti i ostaviti da se prohladi.Potom ga sjediniti sa jajima, šećerom i eurokremom pa umutiti mikserom.
2. Nakon toga dodati mešavinu brašna, kakaoa i lešnika te polako promešati varjačom da se dobije ujednačena smesa.
Fil:
U odgovarajućoj posudi umutiti jaja i šećer, a zatim dodati eurokrem, krem sir i kakao pa dobro izmešati da se dobije kompaktna masa.
Finalni postupak:
1. Odgovarajuću tepsiju nauljiti i posuti brašnom, a potom razliti u nju pripremljenu smesu za koru. Preko nje rasporediti smesu za fil.
2. Peći u zagrejanoj rerni na 160ºC oko 45 min.
3. Posebno pripremiti dekoraciju. Rastopiti šećer pa u njega dodati lešnike. Dobijenu masu razliti u nauljeni pleh pa sačekati da se prohladi a zatim je izlomiti i preko najlon kese istući tučkom za meso.
4. Karamelizovanim lešnicima posuti kolač.
http://www.posaljirecept.rs

Primjedbe