ČOKOLADNE MASCARPONE KOCKE

Autorica ovog recepta kaže da je nastao slučajno, zato što je imala mascaropne pred istekom roka, pa ga je htjela korisno upotrijebiti. Pustila je mašti na volji i nastao je izvrstan kolač.

Sastojci:

Biskvit:
  • 5 jaja,
  • 5 kašika šećera,
  • 5 kašika brašna,
  • 1-2 kašike kakaa,
  • na vrh noža praška za pecivo
Čokoladni preljev:
  • 1,5 dl slatkog vrhnja,
  • 150 g čokolade za kuhanje,
  • 1 kašika mljevenog šećera ili još bolje Nutelle
I još:
  • 500 g mascarponea,
  • 10 kašika mlijeka
  • Priprema:
    Jaja dobro umutimo sa šećerom i dodamo brašno i kakao. Stavimo da se peče u velik pleh od rerne obložen papirom za pečenje. Pečemo približno 10 minuta na 180 °C, odnosno dok nije pečeno (zavisi od rerne).

    Dok se peče biskvit, rastopimo nad parom čokoladu i slatko vrhnje. Rastopljenu čokoladu ohladimo da je mlačna i više puta promiješamo.

    Pečen bisvit prerežemo na polovinu tako da dobijemo dva manja biskvita. Jednu polovinu bisvita navlažimo mlijekom, premažemo polovinom mascarponea i polovinom čokolade. Na to stavimo drugi biskvit i ponovimo postupak. Po želji ukrasimo.

    Izvor: Krstarica.rs
  • http://recepti2.blogspot.ba

Primjedbe