BUENO TORTA S VIŠNJAMA

BUENO TORTA S VIŠNJAMA:: Zasladite se neodoljivo ukusnom tortom kojom dominira okus višanja. Tortom s puuuno kreme i finom čokoladnom glazurom.

Sastojci:


Za biskvit:

  • 12 bjelanjaka
  • 12 žlica šećera
  • 3 žlice brašna
  • 18 žlica krupno mljevenih lješnjaka

Za kremu I:

  • 1,2 l mlijeka
  • 12 žumanjaka
  • 10 žlica šećera
  • 5 žlica brašna
  • 5 žlica gustina
  • 2 vanilin šećera
  • 250 g maslaca

Za kremu II:

  • 400 ml slatkog vrhnja

Za kremu III:

  • 500 g višanja
  • 100 g šećera
  • 1 puding od vanilije
  • 3 dl soka od višanja

Za dekoraciju:

  • 100 g čokolade
  • 3 žlice ulja
  • 50 g lješnjaka
  • Priprema:

    Biksvit:
    1. Umutite 4 bjelanjka u čvrst snijeg, postupno dodavajući 4 žlice šećera.
    2. Dodajte 1 žlicu brašna i 6 žlica lješnjaka i sve dobro promiješajte.
    3. Ulijte u okrugli kalup (24 cm) obložen papirom za pečenje i pecite na 180 °C 20 minuta. Na isti način ispecite još 2 kore.

    Krema I:
    1. Pjenasto umutite žumanjke, postupno dodajući šećer i vanilin šećer.
    2. Zatim dodajte brašno i gustin te umutite u 2 dl hladnog mlijeka.
    3. Ostatak mlijeka zagrijte, pa kada provri, dodajte umućenu smjesu i miješajte dok se ne zgusne.
    4. Ohlađenu kremu pomiješajte s umućenim maslacom.

    Krema II:
    1. Slatko vrhnje umutite u čvrst šlag.

    Krema III:
    1. Puding izmutite u malo soka, a ostatak ostavite da provri sa šećerom.
    2. Dodajte puding i višnje u sok i miješajte dok se ne zgusne.

    Završni postupak:
    1. Tortu nadijevajte sljedećim redoslijedom: kora, 1/2 kreme I, 1/2 kreme II, 1/2 kreme III, pa postupak ponovite još jednom. Završite posljednjom korom.
    2. Tortu ostavite u hladnjaku da se ohladi i stegne, a zatim prelijte čokoladom otopljenom s uljem i posipajte mljevenim lješnjacima.

    Izvor: Life Content
  • http://recepti2.blogspot.ba

Primjedbe