- 70 g kakaa u prahu
- 100 ml vode
- 250 g maslaca
- 2 vanilin šećera
- 200 g šećera u prahu
- 6 jaja
- 300 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- sol
- 100 ml mlijeka
Za kremu:
- 400 ml mlijeka
- 1 krema za kolače okus čokolada
- 200 ml slatkog vrhnja
- 40 g kakaa u prahu
- 100 g maslaca
- čokoladni ostrušci
Priprema:
- Kakao dobro razmutite pomoću žlice u 100 ml tople vode u gustu pastu kako ne bi bilo grudica, pa ostavite sa strane da se malo ohladi.
- Maslacu sobne temperature dodajte vanilin šećer, šećer u prahu i pomoću električne miješalice miješajte 2-3 minute da se dobro poveže.
- Zatim dodajte jedno po jedno jaje, dobro miješajući između svakog dodavanja.
- Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, prstohvat soli i dobro izmiješajte.
- Ulijte mlijeko razmućeno s kakao smjesom i dobro miješajte da dobijete glatku smjesu.
- Dva kalupa za torte (O24 cm) obložite papirom za pečenje, premažite maslacem, pa u njih ravnomjerno rasporedite pripremljenu smjesu.
- Lagano ju poravnajte i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 25 minuta. Pečeni biskvit izvadite i pustite da se ohladi.
- Vrhnje zagrijte, umiješajte kakao i dobro razradite kako ne bi bilo grudica. Ostavite ga sa strane da se ohladi do sobne temperature, pa umiješajte maslac sobne temperature.
- U mlijeko uspite sadržaj vrećice za kremu i miješajte dok se ne počne gusnuti.
- Ulijte pripremljenu smjesu s kakaom i dobro miješajte oko 2 minute da dobijete kremu.
- Kremu rasporedite po oba biskvita.
- Jedan namazani biskvit položite na drugi, pospite čokoladnim ostrušcima i stavite u hladnjak na barem 2 sata prije posluživanja.
- Tortu poslužite dobro ohlađenu.
Primjedbe
Objavi komentar