✦ 6 jaja
✦ 6 žlica šećera
✦ 6 žlica brašna
✦ 2 žlice kakaa
✦ 6 žlica hladne vode
✦ 1 čajna žlicica praška za pecivo
Beze:
✦ 6 bjelanjaka
✦ 16 žlica šećera
✦ 1 žlica octa
Krema:
✦ 6 žumanjaka
✦ 120 grama šećera
✦ 3 žlice brašna
✦ 250 ml mlijeka
✦ 250 grama maslaca ili margarina
Pjenasto izmiješajte bjelanjke sa šećerom, dodajte jedan po jedan žumanjak, vodu, brašno, prašak i brašno. Lagano promiješajte. Biskvitnu smjesu pretresite u protvanj veličine pećnice, pa pecite do pola, oko 15 min. na 180 stupnjeva.
Za beze:
izmiksajte bjelanjke sa šećerom i octom, te premažite napola pečeni biskvit pa vratite natrag u pećnicu na 150 stupnjeva oko 35-40 min.
Za kremu:
izmiksajte žumanjke sa šećerom, dodajte mlijeko i brašno pa zakuhajte na laganoj vatri da se zgusne. U ohla đenu kremu dodajte izmiksani margarin sobne temperature. Pečeni biskvit s beze korom prepolovite na pola, prvu polovicu premažite polovicom kreme, stavite drugi dio biskvita, premažite drugom polovicom kreme, te posipajte kolač kakaom ili ribanom čokoladom.
http://www.gospodarski.hr
✦ 6 žlica šećera
✦ 6 žlica brašna
✦ 2 žlice kakaa
✦ 6 žlica hladne vode
✦ 1 čajna žlicica praška za pecivo
Beze:
✦ 6 bjelanjaka
✦ 16 žlica šećera
✦ 1 žlica octa
Krema:
✦ 6 žumanjaka
✦ 120 grama šećera
✦ 3 žlice brašna
✦ 250 ml mlijeka
✦ 250 grama maslaca ili margarina
Pjenasto izmiješajte bjelanjke sa šećerom, dodajte jedan po jedan žumanjak, vodu, brašno, prašak i brašno. Lagano promiješajte. Biskvitnu smjesu pretresite u protvanj veličine pećnice, pa pecite do pola, oko 15 min. na 180 stupnjeva.
Za beze:
izmiksajte bjelanjke sa šećerom i octom, te premažite napola pečeni biskvit pa vratite natrag u pećnicu na 150 stupnjeva oko 35-40 min.
Za kremu:
izmiksajte žumanjke sa šećerom, dodajte mlijeko i brašno pa zakuhajte na laganoj vatri da se zgusne. U ohla đenu kremu dodajte izmiksani margarin sobne temperature. Pečeni biskvit s beze korom prepolovite na pola, prvu polovicu premažite polovicom kreme, stavite drugi dio biskvita, premažite drugom polovicom kreme, te posipajte kolač kakaom ili ribanom čokoladom.
http://www.gospodarski.hr
Primjedbe
Objavi komentar