TORTA SA JAGODAMA

Donji sloj:
  • 300 gr keksa
  • 200 gr putera
Beli deo:
  • 350 gr krem sira
  • 150 ml slatke pavlake
  • 5 gr želatina
  • 2 kašike vode
  • 100 gr šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 2 kašičice ekstrakta od vanile
Deo od jagoda:
  • 150 gr krem sira
  • 150 ml slatke pavlake
  • 5 gr želatina
  • 100 gr šećera
  • 200 gr jagoda
  • 2 kašike vode
Još:
  • 300 gr jagoda
  • šlag ili slatka pavlaka
Priprema:
Otopiti puter i dodati mu mleveni keks pa sve izgnječiti rukama.
Obložiti folijom kalup prečnika 23 – 24 cm ili 26 cm, onda će biti nešto niža i istresti masu od keksa, utisnuti rukama na dno.
Staviti u frižider dok pripremite filove.
Želatinu dodati 2 kašike vode i ostaviti da nabubri.
Krem siru dodati šećer, vanilin šećer i ekstrakt vanile pa miksirati da se šećer otopi.
Zatim dodati slatku pavlaku i sve ulupati.
Otopiti želatin na vatri ( da iz čvrsto predje u tečno providno stanje, bez grudvica )
Želatin brzo istresti u prethodno ulupane sastojke i opet mikserom umutiti.
Na dno, preko keksa poslagati jagode, presečene na pola pa premazati beli deo.
Staviti u frižider.
Za drugi krem potopiti želatin u 2 kašike vode.
Ulupati krem sir sa šećerom pa dodati slatku pavlaku i ulupati.
Jagode izblendirati ili samleti na neki drugi način, da se dobije kaša.
Dodati ih prethodno umućenoj masi i sjediniti.
Želatin otopiti na vatri isto kao za prvi deo i dodati ga masi sa jagodama i umutiti.
Preliti preko belog dela i ostaviti u frižider nekoliko sati ( 4 h)
Dekorisati po želji i uživati.
https://brzikolaci.com