STRACCIATELLA EUFORIJA

Tijesto:
✦ 3 jaja
✦ 6 dag šećera
✦ 6 dag oštrog brašna
✦ 1/2 praška za pecivo
✦ 2 dag kakaa

Krema:
✦ 2 želatine u prahu
✦ 10 žlica vode
✦ 1/2 l vrhnja za šlag
✦ 2 vanilin šećera
✦ 1/2 l Freska Euforija krem jogurta od straccatele
✦ 10 dag čokolade za kuhanje
Glazura:
✦ 10 dag čokolade za kuhanje
✦ 5 dag margarina
✦ 3 žlice ulja
✦ 1 žlica vode


Priprema tijesta: Žumanjke i šećer izmiksati, dodati brašno s praškom za pecivo i kakao te sve dobro izmiješati. Od bjelanjaka istući čvrst snijeg pa ga kuhačom lagano umiješati u ostale sastojke. Peći oko 10 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 °C. Biskvit potpuno ohladiti.

Priprema kreme: Natopiti želatinu s 10 žlica vode i ostaviti da nabubri. Za to vrijeme izmiksati vrhnje s vanilin šećerom. Želatinu otopiti na laganoj vatri i umješati u jogurt. Dodati grubo rezanu čokoladu i čvrsto tučeni šlag. Kremu izliti na biskvit i ostaviti da se stisne preko noći.

http://www.gospodarski.hr

Primjedbe