SLADOLED TRIKOLORE BOMBA

Sastojci
za osnovnu smesu

6 žumanaca
15 g. gustina
180 g. šećera
400 ml. punomasnog mleka

I sloj

100 g. čokolade za kuvanje

II sloj

1 kašikica nes-kafe
2 kašike vode

III sloj

1 kašika tečne vanila arome

i još

500 ml. mlečne slatke pavlake

Priprema

Mikserom penasto umutiti žumanca, šećer i gustin. Mleko staviti da prokuva pa u tankom mlazu sipati u posudu sa umućenim žumancima stalno muteći mikserom. Sada sve vratiti u posudu u kojoj se kuvalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi 2, 3 minuta. Skloniti sa vatre, prekriti najlon folijom da se ne uhvati korica i ohladiti do sobne temperature. Ostaviti onda još jedan sat u frižider. 
Smesu malo umutiti mikserom i podeliti na tri dela. U jedan dodati istopljenu čokoladu, u drugi nes-kafu razmućenu u vodi i u treći aromu vanile. 
Slatku pavlaku umutiti u šlag gustine meda. 
U svaki deo krema dodati po trećinu slatke pavlake, lagano izmešati i posude sa kremama staviti na pola sata u

zamrzivač. 

U okruglu posudu zapremine oko 1,5 l. staviti najlon ili aluminijum foliju. 
Prvo rasporediti žuti krem, zatim lagano krem sa kafom i na kraju i čokoladni. Ostaviti u zamrzivaču preko noći. 
Pre nego što sladoled izvadimo iz kalupa ostaviti na desetak minuta van frižidera. 

Dekorisati ganache čokoladnim prelivom - 30 g. čokolade istopiti sa 2 kašike slatke pavlake.

http://www.maminajela.com