Sastojci
za osnovnu smesu
6 žumanaca
15 g. gustina
180 g. šećera
400 ml. punomasnog mleka
I sloj
100 g. čokolade za kuvanje
II sloj
1 kašikica nes-kafe
2 kašike vode
III sloj
1 kašika tečne vanila arome
i još
500 ml. mlečne slatke pavlake
Priprema
Mikserom penasto umutiti žumanca, šećer i gustin. Mleko staviti da prokuva pa u tankom mlazu sipati u posudu sa umućenim žumancima stalno muteći mikserom. Sada sve vratiti u posudu u kojoj se kuvalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi 2, 3 minuta. Skloniti sa vatre, prekriti najlon folijom da se ne uhvati korica i ohladiti do sobne temperature. Ostaviti onda još jedan sat u frižider.
Smesu malo umutiti mikserom i podeliti na tri dela. U jedan dodati istopljenu čokoladu, u drugi nes-kafu razmućenu u vodi i u treći aromu vanile.
Slatku pavlaku umutiti u šlag gustine meda.
U svaki deo krema dodati po trećinu slatke pavlake, lagano izmešati i posude sa kremama staviti na pola sata u
zamrzivač.
U okruglu posudu zapremine oko 1,5 l. staviti najlon ili aluminijum foliju.
Prvo rasporediti žuti krem, zatim lagano krem sa kafom i na kraju i čokoladni. Ostaviti u zamrzivaču preko noći.
Pre nego što sladoled izvadimo iz kalupa ostaviti na desetak minuta van frižidera.
Dekorisati ganache čokoladnim prelivom - 30 g. čokolade istopiti sa 2 kašike slatke pavlake.
za osnovnu smesu
6 žumanaca
15 g. gustina
180 g. šećera
400 ml. punomasnog mleka
I sloj
100 g. čokolade za kuvanje
II sloj
1 kašikica nes-kafe
2 kašike vode
III sloj
1 kašika tečne vanila arome
i još
500 ml. mlečne slatke pavlake
Priprema
Mikserom penasto umutiti žumanca, šećer i gustin. Mleko staviti da prokuva pa u tankom mlazu sipati u posudu sa umućenim žumancima stalno muteći mikserom. Sada sve vratiti u posudu u kojoj se kuvalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi 2, 3 minuta. Skloniti sa vatre, prekriti najlon folijom da se ne uhvati korica i ohladiti do sobne temperature. Ostaviti onda još jedan sat u frižider.
Smesu malo umutiti mikserom i podeliti na tri dela. U jedan dodati istopljenu čokoladu, u drugi nes-kafu razmućenu u vodi i u treći aromu vanile.
Slatku pavlaku umutiti u šlag gustine meda.
U svaki deo krema dodati po trećinu slatke pavlake, lagano izmešati i posude sa kremama staviti na pola sata u
U okruglu posudu zapremine oko 1,5 l. staviti najlon ili aluminijum foliju.
Prvo rasporediti žuti krem, zatim lagano krem sa kafom i na kraju i čokoladni. Ostaviti u zamrzivaču preko noći.
Pre nego što sladoled izvadimo iz kalupa ostaviti na desetak minuta van frižidera.
Dekorisati ganache čokoladnim prelivom - 30 g. čokolade istopiti sa 2 kašike slatke pavlake.
http://www.maminajela.com