Sastojci:
250 g šećera
4 kafene šoljice kisele vode
2 kafene šoljice ulja
20 kašika brašna
1/2 kesice praška za pecivo
sok i kora jednog limuna
1 kašika kakaa
ekstrat od maline ili jagode
Fil:
2 kašike brašna
4 kašike šećera
2 kašike kakaa
100 g margarina
1 dl vode
100 g mlevenog keksa
Priprema:
U dublju posudu sipati šećer , ulje , kiselu vodu i prašak za pecivo pa mutiti dok masa ne pobeli i u to dodati brašno.Masu podeliti na tri jednaka dela.U prvi deo dodati kakao , u drugi ekstrat od maline a u treći sok i koru limuna.Svaku koru peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Ušpinovati šećer i vodu. Posebno pomešati kakao i brašno i dodati malo vode da se sve rastvori pa sipati u kipući sirup i mešati da se sve lepo sjedini i postane gusto.Kada je fil gotov malo ga prohladiti i dodati margarin pa mešati da se istopi i sjedini sa filom.Fil skroz ohladiti pa premazati sve kore i posuti mlevenim keksom.
http://magicnirecepti.blogspot.com
250 g šećera
4 kafene šoljice kisele vode
2 kafene šoljice ulja
20 kašika brašna
1/2 kesice praška za pecivo
sok i kora jednog limuna
1 kašika kakaa
ekstrat od maline ili jagode
Fil:
2 kašike brašna
4 kašike šećera
2 kašike kakaa
100 g margarina
1 dl vode
100 g mlevenog keksa
Priprema:
U dublju posudu sipati šećer , ulje , kiselu vodu i prašak za pecivo pa mutiti dok masa ne pobeli i u to dodati brašno.Masu podeliti na tri jednaka dela.U prvi deo dodati kakao , u drugi ekstrat od maline a u treći sok i koru limuna.Svaku koru peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Ušpinovati šećer i vodu. Posebno pomešati kakao i brašno i dodati malo vode da se sve rastvori pa sipati u kipući sirup i mešati da se sve lepo sjedini i postane gusto.Kada je fil gotov malo ga prohladiti i dodati margarin pa mešati da se istopi i sjedini sa filom.Fil skroz ohladiti pa premazati sve kore i posuti mlevenim keksom.
http://magicnirecepti.blogspot.com