Umjesto lješnjaka možete upotrijebiti bademe, umjesto kakao praha rogač... Igrajte se s aromama, voćem, osmislite vlastite kombinacije. Ako želite, ovaj kolač možete napraviti unaprijed i držati ga nekoliko tjedana u zamrzivaču, samo pripazite da je dobro umotan.
Pripremite, za kalup 25x20cm:
200g mljevenih lješnjaka + 100 krupnije sjeckanih
250g datulja
50g kakao praha
prstohvat himalajske soli
za glazuru:
oko 100ml javorovog sirupa ili agavinog sirupa
60g kakao praha
4 žlice kokosova ulja
50g malina
50g borovnica
Lješnjake sameljite u blenderu, dodajte očišćene datulje. Usipajte kakao prah i sol pa blendajte da dobijete kompaktnu smjesu. Umiješajte i krupnije nasjeckane lješnjake. Utisnite u kalup obložen papirom za pečenje i stavite u zamrzivač.
Pomiješajte kakao prah, javorov sirup i kokosovo ulje. Istucite pjenjačom da dobijete glatku smjesu. Prelijte kolač i stavite u hladnjak ili zamrzivač. Ako ćete kolač držati u zamrzivaču, izvadite ga barem 45min prije posluživanja i narežite oštrim nožem.
Nož možete tijekom svakog reza umakati u toplu vodu i brisati, tako da dobijete što urednije kockice.
Ukrasite bobičastim voćem i poslužite.
http://jedozovniduo.blogspot.ba