Tijesto:
✦ 15 dag maslaca
✦ 20 dag glatkog brašna
✦ 7 dag šećera u prahu
✦ 5 dag kakaa
✦ malo soli
✦ 2 jaja
✦ 15 dag maslaca
✦ 20 dag glatkog brašna
✦ 7 dag šećera u prahu
✦ 5 dag kakaa
✦ malo soli
✦ 2 jaja
Nadjev:
✦ 3 jaja
✦ 7 dag šećera
✦ malo soli
✦ 20 dag mljevenog maka
✦ ½ dcl ruma
✦ 20 dag čokolade za kuhanje
✦ 2,5 dcl vrhnja za šlag
✦ 5 - 6 žlica kiselkastog džema
✦ 3 jaja
✦ 7 dag šećera
✦ malo soli
✦ 20 dag mljevenog maka
✦ ½ dcl ruma
✦ 20 dag čokolade za kuhanje
✦ 2,5 dcl vrhnja za šlag
✦ 5 - 6 žlica kiselkastog džema
Ganache:
✦ 25 dag čokolade
✦ ½ l vrhnja za šlag
✦ 25 dag čokolade
✦ ½ l vrhnja za šlag
Priprema tijesta: Maslac dobro izmrviti s brašnom, dodati šećer, kakao, jaja i sol te zamijesiti prhko tijesto. Zamotati u plastičnu foliju i ostaviti da odstoji u hladnjaku oko sat vremena. Razvaljati, isbosti vilicom i peći oko 10 minuta na 180 °C.
Priprema nadjeva: Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom i postupno dodavati sol, mak i rum. Rastopljenu čokoladu i vrhnje polako umiješati u jaja, pa umiješati snijeg od bjelanjaka. Izliti na polupečeno tijesto i peći još 20 minuta na 180 - 200 °C. Pečeno premazati s malo zagrijanog džema (npr. od malina).
Priprema ganachea: Rastopiti čokoladu s vrhnjem i premazati preko pečene pite.
http://www.gospodarski.hr