Sastojci:
Kora:
5 jaja,
150 g šećera,
2 kesice vanilin šećera,
120 g brašna,
60 g skrobnog brašna,
pola kesice praška za pecivo
Bijeli fil:
50 g sremskog sira,
250 g krem sira,
200 ml slatke pavlake,
5 kašika meda,
2 kesice želatina,
8 kašika vode
Narandžasti fil:
4 kesice želatina,
10 kašika soka od pomorandže,
narendana kora od dve pomorandže
Dekoracija:
šlag,
kolutovi pomorandže
Priprema:
Mutite belanca i postepeno dodajte šećer, vanilin šećer i žumanca. Dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i skrobnim brašnom. Smesu preručite u podmazan i brašnom posut pleh. Pecite oko pola sata na 180 stepeni. Sremski i krem sir pomešajte u penastu smesu. Dodajte dobro umućenu slatku pavlaku, med i rastopljen želatin. Želatin rastvorite u soku od pomorandže i dodajte nastruganu pomorandžinu koru. Ohlađenu koru presecite na dva dela, pa na prvu rasporedite polovinu želatina s pomorandžom, trećinu belog fila, stavite drugu koru i ponovite filovanje. Stavite poslednju koru, premažite je preostalim belim filom i preko pospite nastruganu koru pomorandže.
http://magicnirecepti.blogspot.ba
Kora:
5 jaja,
150 g šećera,
2 kesice vanilin šećera,
120 g brašna,
60 g skrobnog brašna,
pola kesice praška za pecivo
Bijeli fil:
50 g sremskog sira,
250 g krem sira,
200 ml slatke pavlake,
5 kašika meda,
2 kesice želatina,
8 kašika vode
Narandžasti fil:
4 kesice želatina,
10 kašika soka od pomorandže,
narendana kora od dve pomorandže
Dekoracija:
šlag,
kolutovi pomorandže
Priprema:
Mutite belanca i postepeno dodajte šećer, vanilin šećer i žumanca. Dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i skrobnim brašnom. Smesu preručite u podmazan i brašnom posut pleh. Pecite oko pola sata na 180 stepeni. Sremski i krem sir pomešajte u penastu smesu. Dodajte dobro umućenu slatku pavlaku, med i rastopljen želatin. Želatin rastvorite u soku od pomorandže i dodajte nastruganu pomorandžinu koru. Ohlađenu koru presecite na dva dela, pa na prvu rasporedite polovinu želatina s pomorandžom, trećinu belog fila, stavite drugu koru i ponovite filovanje. Stavite poslednju koru, premažite je preostalim belim filom i preko pospite nastruganu koru pomorandže.
http://magicnirecepti.blogspot.ba