ORANDŽ KOCKE

Sastojci:

Kora:
5 jaja, 
150 g šećera, 
2 kesice vanilin šećera, 
120 g brašna, 
60 g skrobnog brašna, 
pola kesice praška za pecivo 

Bijeli fil:
50 g sremskog sira, 
250 g krem sira, 
200 ml slatke pavlake, 
5 kašika meda, 
2 kesice želatina, 
8 kašika vode

Narandžasti fil:
4 kesice želatina, 
10 kašika soka od pomorandže, 
narendana kora od dve pomorandže

Dekoracija:
šlag, 
kolutovi pomorandže

Priprema:

Mutite belanca i postepeno dodajte šećer, vanilin šećer i žumanca. Dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i skrobnim brašnom. Smesu preručite u podmazan i brašnom posut pleh. Pecite oko pola sata na 180 stepeni. Sremski i krem sir pomešajte u penastu smesu. Dodajte dobro umućenu slatku pavlaku, med i rastopljen želatin. Želatin rastvorite u soku od pomorandže i dodajte nastruganu pomorandžinu koru. Ohlađenu koru presecite na dva dela, pa na prvu rasporedite polovinu želatina s pomorandžom, trećinu belog fila, stavite drugu koru i ponovite filovanje. Stavite poslednju koru, premažite je preostalim belim filom i preko pospite nastruganu koru pomorandže.


http://magicnirecepti.blogspot.ba