Za ovu tortu potrebno vam je:
Za testo:
250 g brašna
2 jajeta
1 kašika kakaa
115 g maslaca
300 g šećera
240 ml Buttermilck/mlaćenice ili jogurta sa manje masnoće
2 kašike crvene jestive boje za kolače
1 kašika octa
1 kašičica sode bikarbone
Malo soli
Krema
360 ml slatke pavlake
230 g svežeg sira
230 g maskarpone/krem sira
1 kašičica vanilin šećera
115 g šećera u prahu
Priprema:
U jednoj posudi izmešajte suve sastojke brašno, kakao, so… U drugoj izmešajte buttermilck (jogurt) sa jestivom bojom, a u trećoj penasto umutite maslac sa šećerom i ekstraktom od vanile, zatim dodajte jaja, jedno po jedno.
U maslac naizmenično sipajte brašno i jogurt, te sve izmešajte da dobijete glatku smesu.
U jednoj šolji sodu bikarbonu pomešajte sa octom pustite da se zapeni pa dodajte testu i dobro promešajte
Ovu smesu podelite u dva jednaka kalupa i pecite 25 minuta na 175 stepeni Celzijusovih.
red velvet cake
Ohlađene biskvite stavite u zamrzivač na kratko da se stisnu pa ih, svaki, prerežite na pola.
Za kremu izlupajte slatku pavlaku u šlag, a u drugoj pomešajte sveži i krem sir sa šećerom, pa sve sjedinite u glatku kremu.
Između kora tortu bogato prmažite kremom pa na kraju celu tortu premažite kremom i ukrasite po želji.
http://magicnirecepti.blogspot.com
Za testo:
250 g brašna
2 jajeta
1 kašika kakaa
115 g maslaca
300 g šećera
240 ml Buttermilck/mlaćenice ili jogurta sa manje masnoće
2 kašike crvene jestive boje za kolače
1 kašika octa
1 kašičica sode bikarbone
Malo soli
Krema
360 ml slatke pavlake
230 g svežeg sira
230 g maskarpone/krem sira
1 kašičica vanilin šećera
115 g šećera u prahu
Priprema:
U jednoj posudi izmešajte suve sastojke brašno, kakao, so… U drugoj izmešajte buttermilck (jogurt) sa jestivom bojom, a u trećoj penasto umutite maslac sa šećerom i ekstraktom od vanile, zatim dodajte jaja, jedno po jedno.
U maslac naizmenično sipajte brašno i jogurt, te sve izmešajte da dobijete glatku smesu.
U jednoj šolji sodu bikarbonu pomešajte sa octom pustite da se zapeni pa dodajte testu i dobro promešajte
Ovu smesu podelite u dva jednaka kalupa i pecite 25 minuta na 175 stepeni Celzijusovih.
red velvet cake
Ohlađene biskvite stavite u zamrzivač na kratko da se stisnu pa ih, svaki, prerežite na pola.
Za kremu izlupajte slatku pavlaku u šlag, a u drugoj pomešajte sveži i krem sir sa šećerom, pa sve sjedinite u glatku kremu.
Između kora tortu bogato prmažite kremom pa na kraju celu tortu premažite kremom i ukrasite po želji.
http://magicnirecepti.blogspot.com