MON CHERI - KOLAČ

Tijesto:  6 jaja
 25 dag šećera
 1 dcl vode
 1 dcl ulja
 25 dag oštrog brašna
 1 prašak za pecivo
 2 žlice kakaa

Krema: 
✦ ½ l mlijeka
✦ 1 puding od vanilije
✦ 25 dag šećera u prahu
✦ 1 margarin
Preljev: 
✦ 2 staklenke višnji
✦ 3 crvena preljeva za tortu


Priprema tijesta: Žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom i postupno dodavati ostale sastojke. Na kraju kuhačom lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći na 180 °C i ohlađeno prerezati po pola.
Priprema kreme: Od ukupne količine mlijeka oduzeti par žlica, umiješati s šećerom u prahu i pudingom pa ukuhati u ukupnu količinu mlijeka. Kuhati dok se ne zgusne. U hladno umiješati izrađeni margarin i premazati preko biskvita.
Priprema preljeva: Na kremu poslagati pola staklenke višanja i preliti polovicom preljeva napravljenog prema uputama sa vrećice. Staviti drugi dio biskvita, poslagati drugu polovicu višanja i preliti drugom polovicom preljeva.

http://www.gospodarski.hr

Primjedbe