Tijesto: ✦ 6 jaja
✦ 25 dag šećera
✦ 1 dcl vode
✦ 1 dcl ulja
✦ 25 dag oštrog brašna
✦ 1 prašak za pecivo
✦ 2 žlice kakaa
✦ 25 dag šećera
✦ 1 dcl vode
✦ 1 dcl ulja
✦ 25 dag oštrog brašna
✦ 1 prašak za pecivo
✦ 2 žlice kakaa
Krema:
✦ ½ l mlijeka
✦ 1 puding od vanilije
✦ 25 dag šećera u prahu
✦ 1 margarin
✦ ½ l mlijeka
✦ 1 puding od vanilije
✦ 25 dag šećera u prahu
✦ 1 margarin
Preljev:
✦ 2 staklenke višnji
✦ 3 crvena preljeva za tortu
✦ 2 staklenke višnji
✦ 3 crvena preljeva za tortu
Priprema tijesta: Žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom i postupno dodavati ostale sastojke. Na kraju kuhačom lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći na 180 °C i ohlađeno prerezati po pola.
Priprema kreme: Od ukupne količine mlijeka oduzeti par žlica, umiješati s šećerom u prahu i pudingom pa ukuhati u ukupnu količinu mlijeka. Kuhati dok se ne zgusne. U hladno umiješati izrađeni margarin i premazati preko biskvita.
Priprema preljeva: Na kremu poslagati pola staklenke višanja i preliti polovicom preljeva napravljenog prema uputama sa vrećice. Staviti drugi dio biskvita, poslagati drugu polovicu višanja i preliti drugom polovicom preljeva.
http://www.gospodarski.hr
Primjedbe
Objavi komentar