Svaka domaćica u svojoj sveščici sa receptima verovatno već ima isti ili sličan ovakav recept za medeno srce. Napisaću vam ipak ovaj svoj, tj. mamin recept koji je omiljen u našoj kući već godinama. Jedino što je novo je začin koji sam nedavno otkrila i koji se odlično uklopio u ovoj priči, a to je čudesni, mirisni kardamom ;)
Potrebno je:
3 čaše brašna
2 čaše šećera
2 čaše mleka
2 kašičice sode bikarbone
1 kašičica cimeta
1/2 kašičice kardamoma
1/2 kašičice kardamoma
3-4 kašike pekmeza od šljive
premaz
1-2 kašike pekmeza
1-2 kašike pekmeza
preliv
3 kašike kakao praha
7 kašike mleka
5 kašike šećera
50 g margarina
Priprema:
U dubljoj činiji izmešajte suve sastojke, brašno, šećer, sodu bikarbonu i cimet. Dodajte mleko i pekmez i izmešajte da se smesa lepo ujednači.
Dublji pleh dim. 28x18 cm ili neki sličan, ali nikako veći, obložite pek papirom i izlijte masu. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta. Proverite čačkalicom da li je testo ispečeno pa izvadite pleh iz rerne i dok je još vruće premažite sa 1-2 kašike pekmeza.
Ohladite kolač pa ga isecite na kocke.
Za preliv stavite mleko, šećer, kakao i margarin u manju šerpicu i stavite na ringlu da provri. Možete dodati i par kockica čokolade ili kašičicu nesquika po želji. Izmešajte da se sastojci rastope i sjedine pa prelijte kolač.
Čim se kolač malo prohladi, spreman je za degustaciju, pa navalite !
Dublji pleh dim. 28x18 cm ili neki sličan, ali nikako veći, obložite pek papirom i izlijte masu. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta. Proverite čačkalicom da li je testo ispečeno pa izvadite pleh iz rerne i dok je još vruće premažite sa 1-2 kašike pekmeza.
Ohladite kolač pa ga isecite na kocke.
Za preliv stavite mleko, šećer, kakao i margarin u manju šerpicu i stavite na ringlu da provri. Možete dodati i par kockica čokolade ili kašičicu nesquika po želji. Izmešajte da se sastojci rastope i sjedine pa prelijte kolač.
Čim se kolač malo prohladi, spreman je za degustaciju, pa navalite !
http://pekarica-suzyca.blogspot.ba