Krema:
✦ 2 pudinga od čokolade
✦ 6 - 7 dcl mlijeka
✦ 6 svježih žumanjaka
✦ 10 žlica šećera
✦ 1 margarin
✦ 7 dag lješnjaka za posipanje
✦ 2 pudinga od čokolade
✦ 6 - 7 dcl mlijeka
✦ 6 svježih žumanjaka
✦ 10 žlica šećera
✦ 1 margarin
✦ 7 dag lješnjaka za posipanje
Priprema tijesta: Miksati bjelanjke u čvrst snijeg, postupno dodajući šećer. Lagano umiješati lješnjake pa izliti u lim obložen papirom za pečenje. Peći oko 15 - 20 minuta na 180 °C dok malo ne posmeđi. Isti postupak još jednom ponoviti.
Priprema kreme: Skuhati pudinge u mlijeku prema uputi na vrećici. Hladiti uz miješanje da se ne napravi korica. U međuvremenu pjenasto izmiksati žumanjke, preostali šećer i omekšali margarin. Kad su obje smjese iste temperature, sjediniti. Svaku koru namazati kremom, a na kraju posuti sjeckanim lješnjacima. Staviti u hladnjak preko noći.
Savjet: Ukoliko ne želite sirove žumanjke u kremi, možete ih skuhati na pari sa šećerom, pa dodati u puding.
http://www.gospodarski.hr
Primjedbe
Objavi komentar