- 5 belanaca
- 150 g šećera
- 150 g seckanih lešnika
Prvi fil:
- 5 žumanaca
- 5 jaja
- 12 kašika šećera
- 150 g crne čokolade
- 250g putera
- 100 ml slatke pavlake
U međuvremenu penasto umutiti puter, pa kada se ohladi čokoladni krem postepeno ga dodavati uz stalno mešanje.
Na kraju dodati hladnu slatku pavlaku i još malo mututi dok masa ne postane kompaktna i kremasta.
Druga korica:
u ovu koricu (ili bolje reći njih, ali ja sam pravila jednu) odmah sam se zaljubila i znala sam da je to prava stvar, kada sam pronašla ovaj recept na blogu mignonne i njenu čokoladnu tortu.
Korica je fenomenalna, bez mrvice brašna, ali i bez trunčice orašastih plodova. Kada se nafiluje, omekša i prosto se stopi sa kremom, vidite je, ali je ne osetitie, osim čarobne čokolade, naravno. :D
Dakle:
- 4 jaja
- 125 g putera
- 125 g šećera u prahu
- 150 g crne čokolade
Napomena: ova korica je malo veća od one preve, jer se belanca u prvoj malo "skupe", a imate dva rešenja... ili da ovu drugu skratite po meri prve ili da prvu pečete u malo većem plehu.
Drugi fil:
- 500 g maskarponea
- 250 ml slatke pavlake
- kisela pavlaka sa 20% mm
- učvršćivač za šlag
- 100 g crne čokolade
- 6 kašika Nutele
- 80 g šećera u prahu
Posebno umutiti kiselu pavlaku, Nutelu, otopljenu, pa ohlađenu crnu čokoladu i maskarpone.
Sjediniti pažljivo, ne mnogo muteći, obe smese i ostaviti još na hlađenje pre filovanja korice.
Grand finale: filovanje, prva korica, prvi fil, druga korica, pa drugi fil.
http://a-sada-olja-kuva.blogspot.ba