Tijesto:
✦ 8 bjelanjaka
✦ 10 žlica šećera
✦ 10 žlica oštrog brašna
✦ 15 dag prženih lješnjaka
✦ 2 dcl mlijeka
✦ 1 vanilin šećer
Glazura:
✦ 15 dag čokolade za kuhanje
✦ 5 dag margarina
Osnovna krema:
✦ 8 žumanjaka
✦ 10 žlica šećera
✦ 35 dag margarina
Svijetla krema:
✦ 1/2 l mlijeka
✦ 1 žlica šećera
✦ 1 vanilin šećer
✦ 1 puding od vanilije
✦ 2 žlice gustina
Tamna krema:
✦ 1/2 l mlijeka
✦ 1 žlica šećera
✦ 4 dag čokolade za kuhanje
✦ 1 puding od čokolade
✦ 2 žlice gustina
✦ 8 bjelanjaka
✦ 10 žlica šećera
✦ 10 žlica oštrog brašna
✦ 15 dag prženih lješnjaka
✦ 2 dcl mlijeka
✦ 1 vanilin šećer
Glazura:
✦ 15 dag čokolade za kuhanje
✦ 5 dag margarina
Osnovna krema:
✦ 8 žumanjaka
✦ 10 žlica šećera
✦ 35 dag margarina
Svijetla krema:
✦ 1/2 l mlijeka
✦ 1 žlica šećera
✦ 1 vanilin šećer
✦ 1 puding od vanilije
✦ 2 žlice gustina
Tamna krema:
✦ 1/2 l mlijeka
✦ 1 žlica šećera
✦ 4 dag čokolade za kuhanje
✦ 1 puding od čokolade
✦ 2 žlice gustina
Priprema tijesta:
Umutiti bjelanjke sa šećerom i ručno dodati brašno, pa uliti u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Lješnjake isjeckati i posuti po tijestu. Kad je biskvit pečen, vruće preliti s vrelim mlijekom pomiješanim s vanilin šećerom.
Priprema glazure:
Priprema glazure:
Ohlađen biskvit preliti glazurom otopljenom na pari uz miješanje.
Priprema osnovne kreme:
Priprema osnovne kreme:
Žumanjke i šećer miksati na pari. U hladno umiješati izrađeni margarin. Kad se svjetla i tamna krema ohlade, u svaku umiješati po pola osnovne kreme. Na biskvit staviti prvo svijetlu, pa tamnu kremu.
Priprema tamne kreme:
Priprema tamne kreme:
Uzavreti veći dio mlijeka sa šećerom i čokoladom. U ostatku mlijeka razmutiti puding i gustin te ukuhati. Kolač premazati sa šlagom, posuti prženim sjeckanim lješnjacima i pokapati čokoladom.
http://www.gospodarski.hr
Primjedbe
Objavi komentar