LEDENA SIMFONIJA

Tijesto:
 8 bjelanjaka
 10 žlica šećera
 10 žlica oštrog brašna
 15 dag prženih lješnjaka
 2 dcl mlijeka
 1 vanilin šećer
Glazura:
 15 dag čokolade za kuhanje
 5 dag margarina
Osnovna krema:
 8 žumanjaka
 10 žlica šećera
 35 dag margarina
Svijetla krema:
 1/2 l mlijeka
 1 žlica šećera
 1 vanilin šećer
 1 puding od vanilije
 2 žlice gustina
Tamna krema:
 1/2 l mlijeka
 1 žlica šećera
 4 dag čokolade za kuhanje
 1 puding od čokolade
 2 žlice gustina

Priprema tijesta:
 Umutiti bjelanjke sa šećerom i ručno dodati brašno, pa uliti u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Lješnjake isjeckati i posuti po tijestu. Kad je biskvit pečen, vruće preliti s vrelim mlijekom pomiješanim s vanilin šećerom.
Priprema glazure:
 Ohlađen biskvit preliti glazurom otopljenom na pari uz miješanje.
Priprema osnovne kreme:
 Žumanjke i šećer miksati na pari. U hladno umiješati izrađeni margarin. Kad se svjetla i tamna krema ohlade, u svaku umiješati po pola osnovne kreme. Na biskvit staviti prvo svijetlu, pa tamnu kremu.
Priprema tamne kreme:
 Uzavreti veći dio mlijeka sa šećerom i čokoladom. U ostatku mlijeka razmutiti puding i gustin te ukuhati. Kolač premazati sa šlagom, posuti prženim sjeckanim lješnjacima i pokapati čokoladom.

http://www.gospodarski.hr

Primjedbe