JEDNOSTAVNI VOĆNI KOLAČ

Sastojci

Za testo:
  • 125 g margarina
  • 100 g smeđeg šećera
  • 1 kašičica arome vanile
  • 3 jaja
  • 150 g jogurta
  • 150 g oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo
Još:
  • 500-600 g nektarina (breskvi, kajsija)
Za premaz:
  • 2 šlag krema od vanile + mleko po potrebi
  • 200 g krem sira (ABC ili neki sličan)
  • 40 g šećera u prahu (ili po ukusu)

Priprema

Najpre operite nektarine i iseckajte na sitnije kockice.
Ubacite u plastičnu posudu omekšali margarin i smeđi šećer i penasto izmutite mikserom. Dodajte aromu vanile i jaja pa još jednom dobro penasto izmiksajte. Sada dodajte jogurt, promešajte mikserom, a potom i brašno i prašak za pecivo i sve dobro sjedinite mikserom u lepu homogenu smesu.
Uzmite pleh 20×35 cm ili neki sličnih dimenzija, malo ga nauljite i pobrašnite i izlijte smesu za biskvit.
Naseckane nektarine ravnomerno nabacajte svugde preko testa. Ako želite, možete ih prethodno malo pošećeriti. Ja nisam, jer su već bile fine slatke.
Stavite peći u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni, oko 30 minuta, odnosno dok kolač lepo ne porumeni.
Kolač ohladite na sobnoj temperaturi.
Umutite sa mlekom šlag krem od vanile na uobičajen način. Ne mogu vam reći potrebnu količinu mleka jer to zavisi od proizvođača do proizvođača. Uglavnom, pročitajte uputstvo sa kesice, ali nemojte odmah sipati količinu mleka koja piše, već postepeno dodavajte malo po malo mleka i procenite sami potrebnu gustinu šlaga. Treba da je fin kremast, ni redak ni prečvrst.
U drugoj posudi izmiksajte kratko krem sir sa šećerom u prahu po ukusu, pa potom sjedinite sa umućenim krem šlagom i još jednom kratko izmiksajte sve zajedno, da se lepo sjedini. Premažite ohlađeni kolač i stavite u frižider da se dobro rashladi. Ja sam šlag “očešljala” špatulom za dekorisanje, a vi možete i viljuškom ili kako vam je već volja. 
Ohlađeni kolač secite na kocke i uživajte! Prijatno!
https://mysticcakes.wordpress.com