GROF KOCKE

Tijesto:
✦ 7 bjelanjaka
✦ 7 žlica šećera
✦ malo ulja
✦ 6 žlica brašna
✦ ½ praška za pecivo
✦ 15 dag lješnjaka
Namaz:
✦ Nutella (oko 15 dag)
Međusloj:✦ petit keksi
✦ mlijeko za močenje
Krema:
✦ 7 žumanjaka
✦ 7 žlica šećera
✦ 2 pudinga od vanilije
✦ 5 dcl mlijeka
✦ 1 margarin


Priprema tijesta: Bjelanjke istući u čvrst snijeg pa postupno dodavati šećer. Dodati ulje u tankom mlazu i umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Popržiti lješnjake na tavici i trljati ih u kuhinjskoj krpi da otpadne kožica. Ohlađene lješnjake nasjeckati i staviti na lim obložen papirom za pečenje. Tijesto izliti na lješnjake i peći na 170 °C. Kad je pečeno okrenuti.

Priprema namaza: Lješnjake premazati Nutellom dok su još topli.
Priprema međusloja: Na Nutellu slagati kekse koje prije slaganje treba umočiti u mlijeko.
Priprema kreme: Izmiješati žumanjke, šećer i pudinge od vanilije u malo mlijeka. Ukuhati u ostalo mlijeko, a u hladno umiješati omekšali margarin. Gotovu kremu staviti na kekse. Ukrasiti šlagom.

http://www.gospodarski.hr

Primjedbe