Keks torte su brze i izdašne. Lako se prave i ne treba vam puno sastojaka. Najbolje od svega je što se ne peku, pa su idelane za vrele letnje dane. Naravno, pre degustacije je poželjno da se lepo ohladi i stegne. Keks torta sa belom čokoladom je kremasta i lagana, a nastala je jednog popodneva iz čiste dosade po receptu koji sam dobila odavno i modifikovala po svom ukusu:D.
Nama se svidela, nadam se da će i vama :).
Nama se svidela, nadam se da će i vama :).
SASTOJCI :
600g turskog keksa (ako ne možete da ga pronađete koristite petit ili plazmu),
1,5 l mleka,
6 pudinga sa ukusom slatke pavlake,
12 kašika šećera,
2 kesice vanilinog šećera,
200g bele milka čokolade,
250g margarina,
200 ml slatke pavlake,
lešnici ili orasi ili karamele po želji...
oko 200 ml mleka za umakanje keksa.
Šlag za dekoraciju (minumum dve kesice).
PRIPREMA :
Pudinge skuvati u litar ipo mleka sa šećerom i vanilinim šećerom po standardnoj proceduri.
U vreo puding umešati belu čokoladu.
Meešati dok se ne rastopi.
Ostaviti puding da se ohladi.
Margarin izvaditi da odstoji na sobnoj temperaturi pa ga miksrom sjediniti sa ohlađenim pudingom.
Slatku pavlakuumutiti u čvrst šlag i sjediniti je sa pudingom.
Lešnike, orahe i karamele sitno iseckajte, najbolje u secku, i dodajte filu.
Ovo možete a ne morate.
Što se keksa tiče, ako nađete turski koristite njega. On je nalik na naš petit samo ima čokoladno punjenje. Nemojte da vas zbuni što je tanak.
Na tacnu slagati keks koji ste prethodno umočili u hladno mleko na par sekundi (dovoljno je da ga samo provučete), 5x5 i filovati četvrtinom fila.
Ponavljati postupak dok se keks i fil ne utroši.
Na kraju poređajte keks i tortu dekorišite šlagom i rendanom čokoladom.
Ostavite je preko noći da odstoji i da se stegne.
Sutradan uživajte :).
Prijatno!
http://milicinakuhinja.blogspot.ba