Tijesto:
✦ 6 jaja
✦ 12 dag šećera
✦ 12 dag čokolade za kuhanje
✦ ½ praška za pecivo
✦ 15 dag džema od višanja
✦ 6 jaja
✦ 12 dag šećera
✦ 12 dag čokolade za kuhanje
✦ ½ praška za pecivo
✦ 15 dag džema od višanja
Ganache:
✦ ½ l vrhnja za šlag
✦ 40 dag čokolade za kuhanje
Za ukras:✦ ½ l vrhnja za šlag
✦ 40 dag čokolade za kuhanje
✦ 2,5 dcl vrhnja za šlag
✦ ribana čokolada
Priprema tijesta: Istući bjelanjke u snijeg, te postupno dodavati šećer. U žumanjke dodati prašak za pecivo i rastopljenu čokoladu, pa umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći u kalupu dimenzije 20 x 35 cm, obloženom papirom za pečenje, na 170 °C, oko 25 minuta. Ohladiti i premazati džemom od višanja.
Priprema ganachea: Vrhnje ugrijati do vrijenja, te preliti sjeckanu čokoladu i miješati dok se ne otopi. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, kratko izmiksati, pa premazati po džemu.
Priprema ukrasa: Umutiti čvrsti šlag i premazati po kremi. Ukrasiti ribanom čokoladom.
http://www.gospodarski.hr
Primjedbe
Objavi komentar