✦4 bjelanjaka
✦10 dag šećera
✦2 žlice oštrog brašna
✦1 žlica gustina
✦1 žlica octa
✦1 žlica kakaa
Krema:
✦1 l mlijeka
✦20 dag Bronhi bombona
✦5 žlica gustina
✦5 žlica brašna
✦20 dag šećera
✦1 margarin
✦6 dag čokolade za kuhanje
Priprema:
Istući čvrst snijeg od bjelanjaka pa dodati šećer i tući dok ne postane još čvršći. Dodati kuhačom pomiješano brašno s gustinom. Na kraju u laganom mlazu dodati ocat i lagano izmješati. Peći na papiru za pečenje u velikom limu na 150 °C, 20 – 25 minuta. Paziti da kore ostanu svijetle! Na taj način ispeći dvije kore. U treću koru dodati kakao prosijan sa ostalim praškastim sastojcima.
Istući čvrst snijeg od bjelanjaka pa dodati šećer i tući dok ne postane još čvršći. Dodati kuhačom pomiješano brašno s gustinom. Na kraju u laganom mlazu dodati ocat i lagano izmješati. Peći na papiru za pečenje u velikom limu na 150 °C, 20 – 25 minuta. Paziti da kore ostanu svijetle! Na taj način ispeći dvije kore. U treću koru dodati kakao prosijan sa ostalim praškastim sastojcima.
Priprema:
Bronhi bombone otopiti u 2 dcl mlijeka. U malo odvojenog mlijeka razmutiti pjenjačom brašno, šećer i gustin i staviti kuhati. U ostatak mlijeka dodati i mlijeko s Bronhi bombonima i sve kuhati dok se ne zgusne. U hladno umiješati izrađen margarin. U trećinu kreme dodati rastopljenu i ohlađenu čokoladu za kuhanje.
Slagati:svijetla kora, svijetla krema, tamna kora, tamna krema, svjetla kora, svjetla krema. Na gotov kolač staviti šlag (2,5 dcl) i čokoladnu glazuru.
http://www.gospodarski.hr
Primjedbe
Objavi komentar