BRONHI KOLAČ

Tijesto (x3): 

✦4 bjelanjaka
✦10 dag šećera
✦2 žlice oštrog brašna
✦1 žlica gustina
✦1 žlica octa
✦1 žlica kakaa 
Krema: 
✦1 l mlijeka
✦20 dag Bronhi bombona
✦5 žlica gustina
✦5 žlica brašna
✦20 dag šećera
✦1 margarin
✦6 dag čokolade za kuhanje 


Priprema:
Istući čvrst snijeg od bjelanjaka pa dodati šećer i tući dok ne postane još čvršći. Dodati kuhačom pomiješano brašno s gusti­nom. Na kraju u laganom mlazu dodati ocat i lagano izmješati. Peći na papiru za pečenje u velikom limu na 150 °C, 20 – 25 minuta. Pazi­ti da kore ostanu svijetle! Na taj način ispeći dvije kore. U treću koru dodati kakao prosijan sa ostalim praškastim sastojcima. 
Priprema:
Bronhi bombone otopiti u 2 dcl mlijeka. U malo odvojenog mlijeka razmu­titi pjenjačom brašno, šećer i gustin i staviti kuhati. U ostatak mlijeka dodati i mlijeko s Bronhi bombonima i sve kuhati dok se ne zgusne. U hladno umiješati izrađen mar­garin. U trećinu kreme dodati rastopljenu i ohlađenu čokoladu za kuhanje.
Slagati:svijetla kora, svijetla krema, tamna kora, tamna krema, svjetla kora, svje­tla krema. Na gotov kolač staviti šlag (2,5 dcl) i čokoladnu glazuru.

http://www.gospodarski.hr

Primjedbe