BOBANOVA TORTA

Sastojci:
6 većih jaja
12 dag šećera
½ praška za pecivo
12 dag čokolade za kuhanje
34 dag Schwartau džema od borovnice (1 teglica)


Priprema:
Istući bjelanjke u čvrst i sjajan sni­jeg, pa postupno dodavati šećer. Posebno istući žumanjke s praškom za pecivo. Na pari otopiti čokoladu, malo ju ohladiti, pa umije­šati žumanjcima. Polako umiješati špatulom snijeg od bjelanjaka. Peći u u kalupu za torte promjera 26 cm, obloženim papirom za pe­čenje, 30 – 35 minuta, na 170 °C. Biskvit će se dosta dići, a kad se spusti i ohladi, premazati ga džemom od borovnice. Umjesto borovni­ce može se staviti džem od višanja ili šum­skog voća. Istući vrhnje za šlag, te premazati po džemu. Dobro ohladiti prije posluživanja.

http://www.gospodarski.hr