Sastojci:
✦6 većih jaja
✦12 dag šećera
✦½ praška za pecivo
✦12 dag čokolade za kuhanje
✦34 dag Schwartau džema od borovnice (1 teglica)
Priprema:
Istući bjelanjke u čvrst i sjajan snijeg, pa postupno dodavati šećer. Posebno istući žumanjke s praškom za pecivo. Na pari otopiti čokoladu, malo ju ohladiti, pa umiješati žumanjcima. Polako umiješati špatulom snijeg od bjelanjaka. Peći u u kalupu za torte promjera 26 cm, obloženim papirom za pečenje, 30 – 35 minuta, na 170 °C. Biskvit će se dosta dići, a kad se spusti i ohladi, premazati ga džemom od borovnice. Umjesto borovnice može se staviti džem od višanja ili šumskog voća. Istući vrhnje za šlag, te premazati po džemu. Dobro ohladiti prije posluživanja.
Istući bjelanjke u čvrst i sjajan snijeg, pa postupno dodavati šećer. Posebno istući žumanjke s praškom za pecivo. Na pari otopiti čokoladu, malo ju ohladiti, pa umiješati žumanjcima. Polako umiješati špatulom snijeg od bjelanjaka. Peći u u kalupu za torte promjera 26 cm, obloženim papirom za pečenje, 30 – 35 minuta, na 170 °C. Biskvit će se dosta dići, a kad se spusti i ohladi, premazati ga džemom od borovnice. Umjesto borovnice može se staviti džem od višanja ili šumskog voća. Istući vrhnje za šlag, te premazati po džemu. Dobro ohladiti prije posluživanja.
http://www.gospodarski.hr