![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4ed_x84r-Ww4dRItCdc7oVL_9fWGq45TBkYoynySVKkZGkzcBtHXTWC5ZSeV8nXHvsw7hsar2sjoQ4xtkrVy4mipptLrH2-Lm7n1Y_u0Qo9t59qdNBA1Kedi1G5UijIJWyjb6QuJW0Ac/s1600/slatkekocke-300x200.jpg)
5 kašika šećera,
4 kesica vanilin šećera,
5 kašika brašna,
pola kesice praška za pecivo,
3 konzerve mandarina,
1 l multivitaminskog soka,
po 2 kesice belog i crvenog želatina,
600 ml slatke pavlake,
3 kesice šlag fiksa i
3 kesice vanilin sosa u prahu (bez kuvanja).
Priprema
Umutite čvrst sneg od belanaca, dodajte žumanca, šećer, jednu vanilu, brašno, prašak
za pecivo, promešajte, sipajte u pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni na 170
stepeni oko 15 minuta. Mandarine ocedite, a sok izmešajte sa vitaminskim sokom, do
750 ml. Sipajte u posudu i skuvajte s belim i crvenim želatinom, sklonite s ringle,
umešajte pire od mandarina i nafilujte ohlađenu koru. Slatku pavlaku umutite sa
ostatkom vanilin šećera, šlag fiksom, premažite krem od mandarina i poravnajte.
Vanilin sos izmiksujte s 300 ml vitaminskog soka, premažite preko šlaga, ohladite,
isecite na kocke i poslužite.
za pecivo, promešajte, sipajte u pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni na 170
stepeni oko 15 minuta. Mandarine ocedite, a sok izmešajte sa vitaminskim sokom, do
750 ml. Sipajte u posudu i skuvajte s belim i crvenim želatinom, sklonite s ringle,
umešajte pire od mandarina i nafilujte ohlađenu koru. Slatku pavlaku umutite sa
ostatkom vanilin šećera, šlag fiksom, premažite krem od mandarina i poravnajte.
Vanilin sos izmiksujte s 300 ml vitaminskog soka, premažite preko šlaga, ohladite,
isecite na kocke i poslužite.
https://srbijaulice.com