TORTA SA SIROM

2 cijela jaja
1 bjelanjak
2 žl. malomasnog mlijeka
2 žl. wheya
po potrebi sladilo
2 male žl. praška za pecivo
par kapi soka od limuna
230ml malomasnog mlijeka
1 vrecica želatine
300g posnog
0,5dl mineralne

Napravite cvrsti snijeg od 3 bjelanjka i par kapi limuna (koji ce snijeg uciniti cvršcim).

Izmiksajte 2 žumanjka i 2žl. mlijeka, dodajte whey i malo sladila. U smjesu žumanjaka pažljivo dodajte snijeg od bjelanjaka (najbolje vilicom) i izmješajte. Kalup za tortu obložite papirom za pecenje i uspite smjesu. Pece se neki 25min na 170°. Peceno dobrooo ohladiti i prerezati po pola. Donji dio vratiti u kalup i na njega sipati kremu, te preklopiti drugom polovicom. 

KREMA:
Želatinu pripremiti prema uputama, posni dobro izmješati sa mineralnom, možete tu dodati i neku aromu (ja sam probala sa vanilijom i bilo je mljac!).
Mlijeko staviti da se ugrije (ne prokuhati!!). Dodati pripremljenu želatinu da se otopi. Maknuti sa vatre i u to umješati posni.