Za fil je potrebno:
15 žumanaca,
3 pudinga od vanile,
6 kašika šećera,
750 ml mleka,
150 g šećera u prahu,
maslac,
15 žumanaca,
3 pudinga od vanile,
6 kašika šećera,
750 ml mleka,
150 g šećera u prahu,
maslac,
100 g mlevenih oraha,
100 g kokosovog brašna,
100 g istopljene čokolade,
100 g suvog grožđa.
Za glazuru je potrebno:
200 g šećera u prahu,
100 g čokolade za kuvanje,
pola čaše vode,
kašika maslaca.
Priprema:
Ispeći pojedinačno tri kore tako što za svaku treba umutiti pet belanaca, pet kašika šećera, dve kašike brašna, kašiku ulja i 50 g seckanih oraha.
Kore pecite 20 minuta na 180 ⁰C.
Za fil umutiti 15 žumanaca sa tri kesice pudinga od vanile, dodati 6 kašika šećera pa sipati u 750 ml mleka i kuvati na pari.
Posebno umutiti margarin sa 150 g šećera u prahu pa ga dodati u ohlađen fil.
Fil podeliti na tri dela, u prvi dodati orahe i kokosovo brašno, u drugi istopljenu čokoladu i 100 g suvog grožđa. Treći deo fila ostaje prazan.
Za glazuru umutiti šećer s vodom, skloniti sa šporeta, dodati rendanu čokoladu i maslac, mešati dok se malo ne ohladi i njome preliti tortu.
Izvor: Jednostavni recepti
100 g kokosovog brašna,
100 g istopljene čokolade,
100 g suvog grožđa.
Za glazuru je potrebno:
200 g šećera u prahu,
100 g čokolade za kuvanje,
pola čaše vode,
kašika maslaca.
Priprema:
Ispeći pojedinačno tri kore tako što za svaku treba umutiti pet belanaca, pet kašika šećera, dve kašike brašna, kašiku ulja i 50 g seckanih oraha.
Kore pecite 20 minuta na 180 ⁰C.
Za fil umutiti 15 žumanaca sa tri kesice pudinga od vanile, dodati 6 kašika šećera pa sipati u 750 ml mleka i kuvati na pari.
Posebno umutiti margarin sa 150 g šećera u prahu pa ga dodati u ohlađen fil.
Fil podeliti na tri dela, u prvi dodati orahe i kokosovo brašno, u drugi istopljenu čokoladu i 100 g suvog grožđa. Treći deo fila ostaje prazan.
Za glazuru umutiti šećer s vodom, skloniti sa šporeta, dodati rendanu čokoladu i maslac, mešati dok se malo ne ohladi i njome preliti tortu.
Izvor: Jednostavni recepti