Upustvo za pripremu:
Sastojci:
5 kiselih jabuka
- 1 limun
- 2 jajeta
- 200g šećera
- 1 paketić vanilin-šećera
- 100g maslaca
- 100g brašna
- 1 ravna kašičicas praška za pecivo -
1dcl mleka
- maslac za podmazivanje
- brašno za pleh
- prah šećer
Priprema:
Jabuke oljuštite i isecite na tanke listove. Odmah poprskajte sokom od limuna. Umutite jaja, šećer, vanilin šećer, maslac, brašno, prašak za pecivo i mleko. Izradite glatko testo. Pleh za tortu 26cm namažite maslacem, pospite brašno i sipajte testo. Odozgo poredjajte listove jabuke. U zagrejanoj pećnici pecite 45 minuta na180 oC.
Služite toplu tortu.
Sastojci:
5 kiselih jabuka
- 1 limun
- 2 jajeta
- 200g šećera
- 1 paketić vanilin-šećera
- 100g maslaca
- 100g brašna
- 1 ravna kašičicas praška za pecivo -
1dcl mleka
- maslac za podmazivanje
- brašno za pleh
- prah šećer
Priprema:
Jabuke oljuštite i isecite na tanke listove. Odmah poprskajte sokom od limuna. Umutite jaja, šećer, vanilin šećer, maslac, brašno, prašak za pecivo i mleko. Izradite glatko testo. Pleh za tortu 26cm namažite maslacem, pospite brašno i sipajte testo. Odozgo poredjajte listove jabuke. U zagrejanoj pećnici pecite 45 minuta na180 oC.
Služite toplu tortu.