SASTOJCI ZA ŠVARCVALD TORTU:
Za kore:
- 8 jaja,
- 2 kašike kakaoa,
- 5 kašika šećera,
- 4 kašike brašna.
Za fil:
- 1 l mleka,
- 5 kašika pudinga od vanile,
- 2 dl vode,
- 10 kašika šećera,
- 5 kašika gustina,
- 1 kg višanja,
- 150 g čokolade,
- 400 g šlaga.
ŠVARCVALD TORTA SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:
- Umutite belanca sa šećerom, dodajte žumanca, brašno i kakao, pa sve sjedinite.
- Masu podelite na tri dela i pecite tri kore na 180 stepeni oko 20 minuta.
- Stavite mleko sa šećerom da proključa.
- U vodi razmutite gustin i puding i dodajte mleku kada provri.
- Kuvajte krem dok se ne zgusne, ostavite da se ohladi i zatim u njega dodajte umućeni šlag.
- Na koru ređajte višnje koje ste prethodno skuvali sa malo šećera i ocedili, zatim fil i tako redom.
- Poslednju koru premažite sa malo krema, stavite šlag, rendanu čokoladu i višnje.
- www.tortekolacirecepti.com