ŠVARCVALD TORTA

SASTOJCI ZA ŠVARCVALD TORTU:

Za kore:
  • 8 jaja,
  • 2 kašike kakaoa,
  • 5 kašika šećera,
  • 4 kašike brašna.
Za fil:
  • 1 l mleka,
  • 5 kašika pudinga od vanile,
  • 2 dl vode,
  • 10 kašika šećera,
  • 5 kašika gustina,
  • 1 kg višanja,
  • 150 g čokolade,
  • 400 g šlaga.

ŠVARCVALD TORTA SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:

  1. Umutite belanca sa šećerom, dodajte žumanca, brašno i kakao, pa sve sjedinite.
  2. Masu podelite na tri dela i pecite tri kore na 180 stepeni oko 20 minuta.
  3. Stavite mleko sa šećerom da proključa.
  4. U vodi razmutite gustin i puding i dodajte mleku kada provri.
  5. Kuvajte krem dok se ne zgusne, ostavite da se ohladi i zatim u njega dodajte umućeni šlag.
  6. Na koru ređajte višnje koje ste prethodno skuvali sa malo šećera i ocedili, zatim fil i tako redom.
  7. Poslednju koru premažite sa malo krema, stavite šlag, rendanu čokoladu i višnje.
  8. www.tortekolacirecepti.com