SASTOJCI ZA SUVU BAKLAVU:
- 500 g kora za baklavu,
- 1 šolja susamovog ulja,
- 5-10 kašika šećera,
- 15-20 kašika mlevenih oraha,
- 1 šolja šećera u prahu.
SUVA BAKLAVA SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:
- Na ravnu radnu površinu staviti jednu koru, namazati mešavinom ulja i vode, preko staviti drugu koru, namazati istom mešavinom i isto ponoviti sa trećom korom.
- Na polovinu površine treće kore, ravnomerno naneti mlevene orahe.
- Posuti šećerom i pažljivo urolati.
- Rolnu staviti u uljem namazan pleh za pečenje.
- Ponavljati postupak dok se ne utroši sav pripremljeni materijal.
- Peći u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni dok gornji sloj ne dobije zlatnožutu boju.
- Izvaditi, prohladiti, iseći na komade i obilato uvaljati u šećer u prahu.
https://www.posnajela.rs