SUVA BAKLAVA

SASTOJCI ZA SUVU BAKLAVU:

  • 500 g kora za baklavu,
  • 1 šolja susamovog ulja,
  • 5-10 kašika šećera,
  • 15-20 kašika mlevenih oraha,
  • 1 šolja šećera u prahu.

SUVA BAKLAVA SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:

  1. Na ravnu radnu površinu staviti jednu koru, namazati mešavinom ulja i vode, preko staviti drugu koru, namazati istom mešavinom i isto ponoviti sa trećom korom.
  2. Na polovinu površine treće kore, ravnomerno naneti mlevene orahe.
  3. Posuti šećerom i pažljivo urolati.
  4. Rolnu staviti u uljem namazan pleh za pečenje.
  5. Ponavljati postupak dok se ne utroši sav pripremljeni materijal.
  6. Peći u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni dok gornji sloj ne dobije zlatnožutu boju.
  7. Izvaditi, prohladiti, iseći na komade i obilato uvaljati u šećer u prahu.
https://www.posnajela.rs