Sastojci
Za tijesto:
|
|
3
|
jaja
|
150 g
|
šećera
|
50 ml
|
ulja
|
100 ml
|
mlijeka
|
100 g
|
čokolade
|
70 g
|
brašna
|
1
|
|
100 g
|
mljevenih lješnjaka
|
Za kremu:
|
|
400 ml
|
mlijeka
|
1
|
|
60 g
|
šećera
|
100 g
|
čokolade
|
50 ml
|
jake crne kave
|
250 g
|
maslaca
|
Za glazuru:
|
|
20 g
|
maslaca
|
100 g
|
čokolade
|
Priprema
- Jaja i šećer pjenasto izmiješajte električnom mješalicom, dodajte ulje, mlijeko, otopljenu čokoladu, brašno pomiješano s praškom za pecivo i lješnjake.
- Sve dobro izmiješajte, a smjesu zatim izlijte u namašćen i brašnom posut lim veličine 22×36 cm i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 35-40 minuta.
- Prašak za puding pomiješajte sa 2- 4 žlice (40-60 g) šećera. Od 400 ml hladnog mlijeka oduzmite 6 žlica i dobro ih promiješajte sa smjesom pudinga i šećera.
- 1. Ostatak mlijeka skuhajte, odmaknite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte 1-2 minute.2. U topli puding umiješajte otopljenu čokoladu i crnu kavu. Izlijte ga u dublju zdjelu, pokrijte prozirnom folijom i ohladite.3. Maslac pjenasto izradite i dodajte ohlađenom pudingu. Sve dobro izmiješajte i rasporedite po ohlađenom biskvitu.4. Za glazuru, maslac zakipite, maknite s vatre, umiješajte čokoladu natrganu na kockice i miješajte dok ne dobijete glatku strukturu.5. Kolač dobro ohladite, a zatim prelijte čokoladnom glazurom.
Savjet
Postupak pripreme kolača ćete ubrzati ako čokoladu i žličicu instant kave dodate vrelom mlijeku prije nego ukuhate puding.