SOČNA BAKLAVA

500 g tankih kora,
200 g putera i
350 g mlevenih pistaća.
Za šerbet:
300 g šećera,
500 ml vode i
sok od limuna ili pomorandže.
Priprema
U podmazan pleh stavite dve kore, poprskajte otopljenim puterom i premažite
četkicom. Pospite mlevenim pistaćima, ponovo stavite dve kore i poprskajte
puterom. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sav materijal. Poslednju koru
samo premažite puterom i baklavu isecite po želji na kocke ili rombove.
Pecite u rerni zagrejanoj na 170 stepeni oko 35 minuta. Zatim temperaturu
povećajte na 210 stepeni i pecite još 10 minuta. U međuvremenu, skuvajte
šerbet. Pečenu baklavu izvadite iz rerne i odmah prelijte hladnim šerbetom.
Ostavite da odstoji četiri, pet sati da upije šerbet, pospite pistaćima i poslužite. 
(Novosti)