SNJEŽNA KRALJICA, torta nad tortama

SASTOJCI

  • 500 ml mleka
  • 2 želatina
  • 300 g šećera
  • 500 g šlaga u prahu
  • 800 ml mleka
  • 200 g mlevenog keksa
  • 200 g čokolade
  • 600 g višanja
Priprema: Želatin razmutite sa 200 ml mleka. Zagrejte ostatak mleka (300 ml) i šećer, dodajte masu sa želatinom i kratko prokuvajte. Ostavite u zamrzivač da se što pre stegne.

Za to vreme umutite šlag sa 800 ml mleka. Postepeno, uz stalno mućenje, dodajte kašiku po kašiku stegnutog želatina. Smesu podelite na tri dela i u jedan deo stavite keks, a u drugi 100 grama otopljene prohlađene čokolade.

Okrugli kalup pospite sa 50 grama rendane čokolade. Stavite fil sa keksom, poređajte polovinu oceđenih višanja, zatim čokoladni fil, preostale višnje i beli fil. Pospite preostalom rendanom čokoladom i ostavite tortu u frižider da se dobro stegne, pa je pre služenja dekorišite po želji.

Izvor: http://stil.kurir.rs