- 500 ml mleka
- 2 želatina
- 300 g šećera
- 500 g šlaga u prahu
- 800 ml mleka
- 200 g mlevenog keksa
- 200 g čokolade
- 600 g višanja
Priprema: Želatin razmutite sa 200 ml mleka. Zagrejte ostatak mleka (300 ml) i šećer, dodajte masu sa želatinom i kratko prokuvajte. Ostavite u zamrzivač da se što pre stegne.
Za to vreme umutite šlag sa 800 ml mleka. Postepeno, uz stalno mućenje, dodajte kašiku po kašiku stegnutog želatina. Smesu podelite na tri dela i u jedan deo stavite keks, a u drugi 100 grama otopljene prohlađene čokolade.
Okrugli kalup pospite sa 50 grama rendane čokolade. Stavite fil sa keksom, poređajte polovinu oceđenih višanja, zatim čokoladni fil, preostale višnje i beli fil. Pospite preostalom rendanom čokoladom i ostavite tortu u frižider da se dobro stegne, pa je pre služenja dekorišite po želji.
Izvor: http://stil.kurir.rs